Twingly statistik

onsdag 6 december 2006

Creme de la Cream

Eric Clapton har fått utstå mycket spott och spe genom åren. Hans skicklighet som musiker har överskuggats av det faktum att han är rik, modefixerad och att han i den senare delen av sin karriär inte gjort så intressant musik. Och så har han ju knarkat och supit (som vilken genomsnittlig rockstjärna som helst) och stulit George Harrisons fru och dissats kraftigt av Lennart Persson.
Att det senare inte gjort honom så speciellt mycket är väl inte så svårt att tänka sig, och den gode Lennart får ursäkta, men nu ska jag lägga ett gott ord för Eric.
Gå in och kolla lite från den återföreningskonsert Eric hade med sina polare Ginger Baker och Jack Bruce, Cream alltså, i Royal Albert hall förra året. Spela Sunshine of Your Love eller White Room (Toad är överkurs för Bakers fans) och ni kan kanske få en aning om varför Eric Clapton en gång kallades God.

Jah Hollis

1 kommentar:

Anonym sa...

Instämmer! Såg hela DVD:n för ett tag sen (hyrde den) och det är en riktig höjdare. Alla tre var i högform. Intressanta intervjuer dessutom. Ginger Baker visar sig vara en riktigt rolig gammal man med en utpräglad cockneydialekt. Dom spelar dessutom hans gamla "Pressed Rat And Warthog" live för första gången nånsin!