Twingly statistik

måndag 11 december 2006

Nöjesguiden har överlevt sig själv

Jag hittade Nöjesguiden i en plastkasse jag skulle städa undan från där den låg och skräpade. En gång i tiden kändes Nöjesguiden fräsch, det var ett nöje att ta med den hem och den garanterade mycket kul läsning.
Den jag hittade i plastpåsen var nog gammal redan när jag tog den i någon affär för ett par veckor sedan. Det var Borat på omslaget och någonstans inuti stod att Borat har premiär den 3 november.
Det var alltså novembernumret, men det kunde i stort varit vilket nummer som helst. Tunt och utan någon läsning med riktig substans i bland alla annonserna (dessutom tycks den gränsen mellan det redaktionella materialet och annonserna bli alltmer flytande). Skribenter som försöker vara lite tuffa och provocerande, men oftast bara blir löjliga eller skribenter som slår knut på sig själva när de försöker vara originella och roliga. Ok, några kan ju få ihop en och annan läsvärd artikel, men helheten blir det inte mycket med. Det blir för mycket skoltidning.
Varje gång jag tagit hem Nöjesguiden och snabbt bläddrat igenom den blir jag lika besviken och ångrar att jag burit hem ännu en bunt papper jag sedan måste bära till återvinningscontainern.
Dessutom är tidningen numera rätt ospännande redigerad och innehåller mängder av korrfel. Nej det blir nog webbupplagan i fortsättningen om det blir Nöjesguiden över huvud taget.

Jah Hollis

Inga kommentarer: