Twingly statistik

torsdag 28 december 2006

En medelmåttig sportreporter blir stjärna

Jag fick, i brist på bättre, med mig en Kvällsposten hem annandag jul. Där gör man ett stort nummer av ”TV4-stjärnan som bröt ihop i tårar”. (Tänk först igenom betydelsen av uttrycket TV4-stjärna, stjärna i en enda sketen svensk tv-kanal!).
Bakom denna dramatik ligger, att en rätt medelmåttig sportkommentator i TV4, Patrick Ekwall, tydligen ligger i träning för Let’s dance. Det är ett dansprogram i TV4 där man försöker blåsa liv i gamla föredettingars karriärer och göra stjärnor av sina egna anställda.
Jag har aldrig sett ett sådant program, för det låter för mig totalt ointressant. Och när jag läser i KvP om Ekwalls bekymmer inser jag att jag fattat saken rätt.
Artikeln bygger på att PE blev lite trött och missmodig och ledsen under träningen (bröt ihop i tårar).
Dock var det inte värre än att dansen dagen efter ”satt som en smäck”. Patte hade bara varit lite pömsig och behövt sova på saken.
Det värsta är att denna soppa till artikel bygger på vad PE berättat på sin blogg. Man får väl anta att denna blogg är en del av marknadsföringen av detta program och därmed kan ju allt vara ren och skär lögn från början till slut.
Men nu har KvP tagit tummen ur röven och stuckit ett pekfinger i luften för att känna åt vilket håll vinden båser. Let’s dance kan vara en lyckträff om man är med från början, och kanske då siktar in sig på PE.
Det är sorgligt att nöjesjournalistik, om man kan kalla detta så, tagit så perverterade vändningar. På kvällstidningarnas nöjesredaktioner tycks man inte längre klara att tänka en självständig tanke.
Visst Patrick Ekwall är ju en kille som säkerligen uppskattas av många damer (och säkert en och annan man). Men detsamma stämmer ju på Juha Valjakkala.
Varför inte bjuda in honom till Let’s dance?

Jah Hollis

Inga kommentarer: