Twingly statistik

lördag 25 maj 2013

Veckans fönster 226, den 24 maj: Polisiärt


Veckans fönster hos Susanne ska vara Polisiärt, och eftersom jag inte har mycket att göra med polisen nuförtiden (annat var det när jag var kvällsreporter på Arbetets Malmöredaktion), gick det hela inte riktigt som jag tänkt mig.
Polisen i Malmö finns på många adresser i stan, bland annat i det stora polishuset på Porslinsgatan, inte så vansinnigt långt från mina hemtrakter (kom för sent att tänka på att deras hittegodsavdelning ligger ännu närmare).
Men när jag kom dit visade det sig att hela området runt huset är en enda stor byggarbetsplats där man slutför ett nytt hus och samtidigt bygger om det gamla, som inte är särskilt gammalt.
Räddningen fick bli polisexpeditionen i ett av Länsstyrelsens hus på Drottninggatan, där man nu mest sysslar med ärenden som gäller pass och delgivningar.
Huset är en udda skapelse och jag tror det kommer att dyka upp hos mig i Susannes fotoutmaning Hundra hus 2013 snart. Håll koll!
Fler polisiära fönster kan ni redan kolla här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

11 kommentarer:

Stare Ström sa...

Det ser ju inte så jättekul ut det polishuset heller! Det är nog så att Polisen finns bara i tråkbyggnader hos oss, av temabilderna att döma.

Kakan sa...

Det är väl en del som varit Länsstyrelsen för många år sedan här jag för mig?
Ha det bra!
Kram Kakan

Pumita sa...

Skönt att inte ha så mycket med polisen att göra... JH är en laglydig medborgare, har aldrig trott ngt annat. ;) Inte en bov i sikte i övrigt heller.

Anita A sa...

Polishus med glasklara speglingar i fasaden, snyggt!

Anonym sa...

Det är märkligt att polishus ska vara så tråkiga till utseendet, eller så är det så att de oftast blir kvar i gamla betongkomplex sedan 50 och 60-talet.

Erik Semlan sa...

Ännu ett småtrist kontorshus där polisen har lokaler.
Men en snygg bild på entré och polisskylt. Fina, rena fönster och en snygg spegelbild! :-)
Huset ser inte så roligt ut, verkar vara en betongklump.

Maria LENN Thunholm sa...

Vill du se ett klassiskt franskt polishus så finns det på min blogg Paris en photographies, 36 quai des Orfèvres... Det läggs ned nästa år, de flyttar till en modernare byggnad och antagligen blir det ett polismuseum...

Intressant foto...

Anita - Malta sa...

Ingen uppseende byggnad precis men du fick med en väldigt snygg spegling av vårgrönskan i Malmö ;-)

Susanne sa...

Jag tycker nog inte det ser så himla tråkigt ut. Entrén med den bastanta överbyggnaden är ju lite speciell och speglingarna i fönstren och dörrarna blir vackra. Ser fram emot att få se hela byggnaden. Ja, för jag minns inte att jag lagt märke till den i Malmö även om jag säkert passerat för på Länsstyrelsen har jag varit i jobbet.

llh sa...

Den fasaden var ju alls inte lika platt som många polishus!

Anonym sa...

Lite anonymt som om de inte vill skylta för mycket vad de håller på med ;)