Twingly statistik

onsdag 6 augusti 2008

Mobbning och hån "nöje" i Aftonbladet

Jag har sagt det förr och jag kan gärna säga det igen: Aftonbladet måste vara den värsta journalistiska avskrädeshög man kan hitta i dagstidningssverige. Ingen tidning kan på samma sätt som Aftonbladet, hur de än försöker, gotta sig i andra människors olycka och i att människor beter sig svinaktigt mot andra människor.
Typiskt är väl att de två rubrikerna (varav den ena handlar om kretinernas kretiner, bröderna Schulman) här finns på Aftonbladets webb under vinjetten "Nöje".
Mobbning och hån är i Aftonbladets värld ett nöje.
Jag kan tänka mig att pengarna lockar många att söka jobb på Aftonbladets nöjesredaktion.
Men fy fan, rent ut sagt, jag skulle heller skyffla grisdynga dagen i ände än att jobba med det de gör.
Skillnaden är väl hårfin, till grisdyngeskyfflandets fördel.
Och doften av grisdynga är som parfym jämfört med den stank Aftonbladet sprider nuförtiden.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

7 kommentarer:

slow motion sa...

Jag tror att de berörda journalisterna anser att de just gräver i dynga och att de samtidigt gör något viktigt. De ger folket vad folket vill ha.
Det är sorgligt, såklart.
Själv köper jag inte lösnummer utan läser på nätet.

Alla smutsiga detaljer sa...

Just det, ger folket vad det vill ha! Uppror, konsumentmakt, revolution!

Eva Nygren sa...

Jag tycker att man ska reagera på den opportunism som visas i mediernas bevakning av omvärlden. Den speglar vad folk vill ha, visst, men den triggar också dessa behov så de blir starkare. Medierna påverkar oss mer än vi tror. Därför finns det anledning att sky en sådan tidning som Aftonbladet.

Spectatia sa...

Ja, det är verkligen bedrövligt.

Jag köper av princip aldrig dessa tidningar - vill inte stödja dem med en enda krona. Och läser dem inte heller på nätet, för jag fattar helt enkelt inte vad som är intressant med det mesta av det de skriver.

Skulle, som du, faktiskt också föredra grisen.

Klokt formulerat av Eva här ovan, förresten.

Jah Hollis sa...

Man undrar ju vad som är orsak och verkan här. Är det verkligen så att detta är vad "folk vill ha", ja då är det bedrövligt.
Jag skulle hellre se att "folk" vill ha ASD:s alternativ, men det kanske man inte får via Aftonbladet.
Men det är ju märkligt om de på AB inte ser sambandet mellan deras gottande åt "mobbande" och "hånande" på nöjessidorna och de verkliga fall av samma företeelser som hamnar på deras nyhetssidor.
Kanske är det ett cyniskt sätt att "skapa" nyheter.

slow motion sa...

Spännande diskussion.
Ja, medierna triggar verkligen och trycker på knappar som t ex läs om femåringen som planerade morden på sina föräldrar för att lördagsgodiset smakade pyton, och detta innebär att alla femåringar är potentiella mördare.
Aftonbladet är ett kommersielllt företag som lever på snask och slask, och inte nog med det: de sätter en ära i att vara först med "nyheten" som publiceras "i alllmänhetens intresse".
(Men AB:s kultursidor kan jag många gånger läsa med glädje.)

Klarabella sa...

Hihi, Klara!