Twingly statistik

lördag 23 augusti 2008

Är det någon som kan få detta att gå ihop?


Malmöfestivalen är över, jag såg från köksfönstret bokstavligen hur tivolit lämnade stan (det är som taget från en Dylan-låt) i dag på förmiddagen.
Och arrangörerna kan väl glädja sig över att det inte regnat på det vis som det gör i dag, lördag, en enda dag under veckan även om det kommit några skurar.
Jag var hemma hos BT avslutningskvällen, i går, och när det var dags för det traditionella avslutningsfyrverkeriet behövde vi bara ta en femminuterspromenad upp till Frihamnsviadukten för att kunna se raketerna som fyrades av ute vid Ribersborg.
Och även om det stundtals var tjusigt, tycker jag det var lite mindre än det varit tidigare år.
Hela festivalen tycks ha varit lite mer lågbuget, som om man medvetet velat att det kanske skulle bli lite mindre trängsel på stan under veckan.
Gudbarnet var i alla fall nöjd, eftersom hon lockat med sig morsan in från landet sista kvällen så att hon fick se BWO. Det känns kul att hon, gudbarnet alltså, börjat få upp ett eget musikintresse nu, sedan får man tycka vad man vill om BWO.
Efter fyrverkeriet stegade hur som helst BT och jag hem till honom igen och våra väntande öl- och whiskyglas.
Vi kollade på lite OS-sammandrag (från nästan hela tävlingen, vilket var lite kul eftersom jag nästan inte sett något på tv). Så var det någon kommentator som nämnde att det skulle vara 204 länder representerade i 2008 års OS, vilket ledde till en smärre diskussion mellan BT och mig.
Vi kollade i alla fall på nätet och kom fram till följande något märkliga siffror:
• Jodå, enligt pålitliga källor ska det vara inte mindre än 205 nationer som deltar i OS i Peking.
• Men, och nu kommer vi till det mystiska här, i hela världen finns det tydligen bara 192 länder, eller 195 beroende på vilka man räknar som länder.
Är det någon som kan få detta att gå ihop?
Såvitt jag vet deltar Storbritannien som ett lag, och inte uppdelat som i fotboll.
Så vilka är de där länderna som är med i OS men som tydligen inte finns med i FN:s lista över länder i världen?
Detta krävde lite mer whisky och ett par matcher boxning i OS-sändningen för att sjunka in.
Sedan cyklade jag hem och i morgon är OS slut.
Jag tror inte de båda sakerna hänger ihop.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Alla smutsiga detaljer sa...

Från början var det 205 men ett land blev uteslutet för de hade glömt skicka in accrediteringarna - tror det var Brunei eller något sådant.
Några länder som inte finns är ändå med i OS så som tex Palestina. Huruvida Taiwan och Hongkong är länder diskuteras men de har egna representationer på OS.
Snygg bild för övrigt.

Eva Nygren sa...

Ja, fin bild och Dylanassociation ... Du tror inte det kan handla om Småland, Dalsland, kanske till och med Jämtland? Nähänä.

Anonym sa...

Taiwan är ett sådant lag / "en nation" som inte har blivit erkänt av världen som en egen nation, men de fick lov av kineserna att tävla i OS. Kineserna ser det Taiwanesisk lag som ett av Kinas egna, vilket är positivt.