Twingly statistik

söndag 10 augusti 2008

Riktig semester och semesterdrömmar


En dag kvar att jobba, denna söndag, och klockan 00.30 i natt kan jag köra hem och veta att jag har fem lediga veckor liggande helt oplanerade (ja nästan helt oplanerade) framför mig.
Jag hade ju tre veckor lediga runt midsommar tidigare, men de kändes mer som en andhämtning‚ det var som att samla kraft för att orka jobba hela juli och en bit in i augusti.
Och nu kommer belöningen, även om det råder ett trist, regnigt väder för tillfället.
Nu har jag som sagt nästan ingenting inskrivet i almanackan, utom ett besök några dagar hos min gamla morsa uppe i Småland. Det är ett stående inslag på semestern och brukar kombineras med någon smärre backanal tillsammans med några av de få gamla kompisar jag fortfarande har däruppe.
I går kväll träffade jag också gamla kompisar, två styck som faktiskt hänger med sedan Smålandstiden och båda hamnat i Malmö. Det blev lite stilla prat runt några öl vid turistfällan Lilla Torg där en öl på 40 centiliter kostar en bra bit över 50 kronor.
Och där man, som vi oturligt nog i går, kan hamna bredvid ett sällskap med en karl som efter några öl blir så högröstad och skränig att det blir olidligt och man föredrar att flytta till ett annat bord.
Sedan har jag sovit och drömt, bland annat om en vacker ung tjej som det gångna året vikarierat på mitt jobb. Eftersom det var en dröm, svär jag mig fri från (det rätt romantiska) innehållet i den.
Tom Waits ger mig alibi när han sjunger Innocent When You Dream här ovan.
Helgens löjligaste uttalande står Håkans Hellström för. Jag har aldrig förstått mig på hans storhet, men inte trodde jag att han bar på så barnsliga fördomar som han tydligen har.
För helgens riktiga idiotier står i alla fall de, som dragit igång ett krig i Georgien. Man upphör aldrig att förvånas över att så många karlar i ansvarig ställning här i världen fortfarande befinner sig på en grottmänniskonivå där våld är enda lösningen på de problem man har framför sig.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Det låter som om du också borde haft Max Romeos låt i inlägget.

;-)

Att du inte begriper dig på Hellströms storhet ser jag som en liten mörk fläck i din personlighet. I sak har Håkan rätt: Allt för många i den här stan är löjligt snobbiga och allmänt odrägliga. Så är det bara.

Alla smutsiga detaljer sa...

Träffade på en kamrat på besök i Stockholm. Kompisen kommer från Umeå och har via Göteborg och Bryssel nu slagit sig tillfälligt ner i New York. Han var förtvivlad för att han kände sig tvungen att börja ompröva sina hårt rotade fördomar mot 08:or eftersom han tyckte att folk blivit så trevliga. Tänk så olika det kan vara.

Jag har också drömt väldigt mycket i natt, dock inte några trevliga drömmar som du verkar ha haft utan verkliga mardrömmar.

Fem veckors semester efter tre veckors uppvärmning... Suck.

Ankan sa...

Öl till det priset är inte gott. Ja eller, inte så gott som det kan vara.


Den gode Håkan har träffat fel folk i storbyn. Såna uttalanden vinner man inga fans på.

Liz1e sa...

Lilla Torg? ser nog dig framför mig i en helt annan del av sta'n - där guldet är både godare och en aning billigare... gona dig nu rejält på semestern:D

Jah Hollis sa...

Min dröm var väl lite mer romantisk än Max Romeos. Han är lite mer rakt på sak och han blev väl censurerad i brittisk radio om jag inte minns fel.

Jag tror inte jag har stött på dom där odrägliga stockholmarna, men dom finns säkret.

Ölpriserna på Lilla Torg i Malmö är rena bedrägeriet. Och jag tror alla krögare där har gått ihop om samma höga priser. Fult som f-n är vad det är.

L: Jag trivs nog bäst ett stenkast därifrån, på Pickwick som är lite mittemellan LT och Möllan, men nu skulle jag träffa folk som redan befann sig på Lilla Torg.
Och tack, jag ska försöka njuta av semestern.

Eva Nygren sa...

Hej Jah och go' semester önskas du! Jag gillade verkligen att läsa om din dröm. Jag drömmer också och en del kan jag inte skriva om i min blogg... Men du är nog modigare än jag (eller inte gift!?!!). Hmm... Kollade på den länk du tipsade om i JAHAJA: Wow!! Härlig låt! En sådan begåvning, den killen. Multikulturnick!

Jah Hollis sa...

Eva: Tack ska du ha. Ja, nu var detta en väldigt oskyldig dröm, och man kan ju inte rå för vad man drömmer.
Ett tag skrev jag ner alla mina drömmar, på en urgammal dator med floppy disc.
Tyvärr kunde jag inte spara det jag skrivit när jag gjorde mig av med datorn, men jag hann i alla fall se vissa mönster i mina drömmar.
Det var vissa saker som kom tillbaka flera gånger.
Och nej, jag är inte gift så det kommer kanske fler drömmar här på bloggen.