Twingly statistik

lördag 17 april 2010

Ryktet om skivaffärernas död är överdrivet


Visst, jag är lite sent ute, men jag ville i alla fall tala om att i dag, lördag den 17 april, har det varit Skivaffärernas dag.
Internationellt heter det förstås Record Store Day, eftersom det bygger på en amerikansk idé.
Men det finns också en svensk gren av det hela och enligt de svenska arrangörerna kommer svenska Record Store Day att pågå hela den närmsta veckan.
De senaste åren är det ju en del, ofta rätt onyanserade figurer (som trott sig sitta på någon oemotsägelig sanning), som förutspått skivaffärernas snabba död. Och visst har många butiker dukat under i nedladdningens tidevarv.
Men det finns fortfarande gott om folk som vill köpa skivor (till skillnad från enbart musiken på skivorna) och det finns fortfarande skivaffärer (ofta fristående sådana) världen runt som kan erbjuda en fristad för skivköparna.
Så kanske det är läge för att titta in i en bra skivaffär den här veckan och upptäcka att det är kul att botanisera bland riktiga skivor.
Och kanske kan man som i Rough Trade Easts butik i London (på videon här ovan) få höra ett bra band som kanadensiska Holy Fuck spela live.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Inga kommentarer: