Twingly statistik

söndag 19 juni 2011

Malmö utan Köpenhamn vore inte lika kul

Bryggeriets uteservering. En rabarber-ale för mig och, utanför bild, en kastanjeblomster-lager till BT. De andra glasen har vi inte beställt in. Jag svär.

Kenyatta Hill, son till Joseph Hill som grundade Culture, fortsätter i farsans fotspår och leder sitt Culture med den äran.

Red, green and gold. Ja, det var en helgjuten reggae-kväll på Loppen i Köpenhamn i fredags.

Som jag berättade i tidigare inlägg bar det iväg till Köpenhamn i fredags kväll.
Tyvärr är det för sällan jag tar mig till Köpenhamn nu för tiden trots att staden ligger bara en halvtimmes tågresa bort.
Men nu blev det av och det blev en sådan där kväll (och natt) som gör att man inser så påtagligt varför Malmö utan Köpenhamn definitivt inte vore samma sak.
Först en sittning på Bryggeriets uteservering, med gott hembryggt öl och mycket folk att titta på. Ändå inte den turistfälla man skulle kunna tro att det är på grund av närheten till Tivoli.
Sedan proviantering i pölsevagn på Rådhusplatsen och buss ut till Christianshavn och Loppen (i Christiania) där Culture från Jamaica skulle spela klockan 22.
De kom igång närmare midnatt, men en välförsedd bar och en suverän rasta-DJ som spelade fantastisk reggae (och visst hade marijuanadispens i sitt bås) gjorde väntan lätt.
Culture, med bortgångne grundaren Joseph Hills son Kenyatta vid huvudsångmikrofonen lät stundtals riktigt bra (mest kanske i de gamla Culture-låtarna) och skapade framför allt en suverän stämning i lokalen. Ingen hade möjlighet att komma undan och bara sitta stilla, alla rörde sig till musiken på ett eller annat vis.
Hemresa med tåg 03.26 när det redan blivit ljust ute.
En Köpenhamnstur i den gamla goda stilen.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

BP sa...

Får jag dregla lite här... Inte samma saka som Stockholm-Helsingfors kan jag ju säga. Avis - moi - YES!!!

PS. Tack för litteraturtipset:-) DS

Jah Hollis sa...

I och med att man byggde Öresundsbron kom Köpenhamn och Malmö så mycket närmare varandra. Nu behöver man inte passa sista flygbåten hem (och slåss med fyllon som skulle med utan reserverad plats), alternativt gå brandvakt till första morgonbåten när man varit på sen konsert.