Twingly statistik

fredag 10 juni 2011

Veckans fönster 131: Skolat


Så var det fredag och jag kan redan i detta nu slänga in ett bidrag till veckans fönster och temat är: Skolat, nu i dessa tider när skolbarnen släpps ut på sommarlov eller för att börja det vuxna livet efter skolan.
Kanske inte världens mest inspirerade fönsterfoto (jag tog det för framtida användning när jag fotade min senaste Fototriss), men visst stämmer det med temat.
Malmö högskolas it-hus och bibliotek, Orkanen kallat (efter kvarteret det ligger i), är det och det är redan sex år sedan man flyttade in i det.
Flera skolade fönster finns det här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

9 kommentarer:

Karin sa...

Ja, den byggnaden har man ju passerat någon gång!

Klimakteriehäxan sa...

Onödigt tråkig fasad den skolan begåvats med!

larans sa...

Kanske inte så inspirerande bild som du säger. Men visst är det en intressant fasad med alla orden och citaten som döljer sig där om jag minns rätt. Och som ofta handlar om kunskap och frihet. Så visst är det skolat det här.

Erik "Semlan" sa...

Tråkigt utifrån. Men skolans inre miljö kan ju vara inspirerande (även om jag tvivlar). Bra lärare betyder också mycket. :-)
Mina fönster kanske kan inspirera?

Susanne sa...

Fast egentligen är det en ganska intressant arkitektur det där komplexet och inte alls så tråkigt som det kan tyckas. Betydligt trevligare och ljusare lokaler än de man hade förr.

Pysselfarmor sa...

Ser att "Semlan" är inne på samma tanke som jag....det inre är det som räknas i denna skola. Kreativitet och inspiration ska inte störas av den yttre miljön ;-)

Ungefär som med människor kan vara ibland...ful utanpå med vacker inuti...

ha en skön helg

BP sa...

Klockrent bidrag såklart - men herregud vilken fyl och oinspirerande byggnad. Ungefär som nya Kontfack i Ericssons gamla lokaler i Stockholm, suck...

Lisa sa...

Ja den skolan såg faktiskt lite tråkig ut måste jag med säga.

Pumita sa...

Ser väl ut som en tändsticksask ungefär. ;) Men bildning är aldrig fel.