Twingly statistik

lördag 19 januari 2008

Oväder och olja hotar oss här i Skåne

Jag har varit ute en sväng tidigare i dag, förnyat mitt lotto och bunkrat upp käk så att jag inte behöver gå utanför dörren i morgon om den annalkande stormen drabbar oss hårt här i Skåne.
Just nu är det rätt lugnt ute, det småregnar och blåser, men någon storm är det inte ännu.
Ett värre hot är då kanske oljeutsläppet i Öresund, nära Ven. Det är i Danmark, i hamnen i Köpenhamn, dom har klantat till det och lyckats släppa ut 200 000 liter olja i sundet när en slang man pumpade oljan igenom gick sönder.
Det vore verkligen sorgligt om de fina stränderna på Ven, som syns på bilden här, skulle sabbas av ett oljeutsläpp samtidigt som en annalkande storm förvärrar hela läget.
Naturligtvis är det lika trist vilken strand som än oljan hamnar på, men det verkar som om den vackra ön Ven löper störst risk att drabbas just nu.

Jah Hollis

http://intressant.se/intressant

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Klubb för inbördes beundran, möjligtvis. Man borde kanske veta mer när man upptäcker något man inte trillat över förut. Eller så är det helt enkelt för inskränkt. P3 Guld borde iofs väga tyngre än grammisgalan. Tycker inte att en jury fyller någon som helst funktion. Det är ju itne den som köper alla skivor, laddar ner allla låtar och går på alla spelningar. Det är ju folket som gör det. kom lite ifrån ämnet men du hajar.