Twingly statistik

söndag 13 januari 2008

Vad har vissa kriminella i stället för hjärna?

I de kriminellas värld tycks det aldrig vara lågkonjunktur. Man kanske skulle kunna tro att det för somliga skulle kunna locka med ett hederligt jobb med regelbunden inkomst när tillgången på sådana är tämligen god.
Men att döma av den lokala tidningen här nere i Malmö, Sydsvenskan, är det ständigt gott om aktiva brottslingar, stora som små, oavsett hur det ser ut på den vita arbetsmarknaden.
Varje dag kan vi läsa om rån och stölder och misshandel, något hopp om att vi ska slippa sådant tycks det inte finnas.
Tre fall i tidningen nu får mig också att undra över vad vissa kriminella har där vi andra har en mer eller mindre fungerande hjärna.
1. Tre killar ger sig på en fjärde utanför en svartklubb i Rosengård sedan de blivit oense om något. En av dem skjuter den fjärde med tre skott. Den skottskadade överlever och så småningom visar det sig att alltihop spelats in av en övervakningskamera. Ändå blånekar de till det som syns på filmen. Och märkligast av allt: offret vill inte peka ut den som skjutit honom. Vad är han rädd för? Att han ska få stryk? Hallå! Killen har redan försökt skjuta ihjäl dig.
2. Polisen kollar en man (som de misstänker är drogpåverkad) och en kvinna i en bil (faktiskt i mina kvarter) och när de kollar bilen finner de så kallad skimningsutrustning, som används för att stjäla koder från bankkort. Paret i bilen försöker slå i polisen att de hittat skimningsutrustningen. Tjena!
3. Polisen stoppar ett par lodisar fullastade med stulna kopparrör. Tjuvarna försöker slå i polisen att de hittat rören och att de just skulle lämna in dem till polisen. Det tyder väl ändå på något slags självinsikt eller självironi, eftersom de båda var vad som i tidningarna kallas "kända av polisen sedan tidigare".

Killarna i fall ett borde kunna få något slags hedersmedlemskap i sverigedemokraterna eller något annat parti på den kanten. Ingen förstör väl så mycket för invandrare i stort som dessa Tony Montana-wannabes som lever upp exakt till den fördomstyngda bild de främlingsfientliga vill ge av en stor del av den svenska befolkningen. Sd tackar och tar emot.

Jah Hollis

Pingat på:
http://intressant.se/intressant

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

*haha* ja-a,har länge funderat på om inte hjärnan medföljer vid födseln längre-Men såg du inte det i vår "grannby" Anderstorp-bankrånaren som kom av sig sas-? I måndags tror jag. Efterlyst borde ha landets dummaste brottslingar som inslag. Men skämt åsido, det är skrämmande.

Jah Hollis sa...

Jag läste om Anderstorpsrånaren.
Det verkar också vara en riktig pärla.
Underligt att han lyckades komma undan.

Anonym sa...

Vad har vissa kriminella i stället för hjärna?

Enligt ny forskning har det visat sig att alla kriminella har hjärna. Dock finns det en liten del som avviker från normen eftersom utrymmet mellan pannloben och lilla hjärnan endast består av svavelmättad luft.

Det är enligt forskarna är det en gåta att de överhuvudtaget finns till eftersom svavlet borde ha frätt sönder väsentliga delar av 10-procentarna för länge sedan.