Twingly statistik

fredag 11 januari 2008

1977 var ett fantastiskt musikår, eller?


Jag fick just e-post från Ginza, nätbutiken där jag då och då när andan faller på beställer skivor jag tycker jag behöver i min samling, gamla och nya. Ginza har specialerbjudande på ett antal skivor från 1977.
Och när man ser det urval de gjort, tycker man att 1977 måste ha varit ett helt fantastiskt musikår. Eller var det så att det här bara är några av russinen i den mer smaklösa kakan som man har plockat ut?
Men kolla detta.
Först de rena klassikerna (utan någon speciell bästaordning eller så): David Bowie: Heroes och Low, Ramones: Rocket to Russia, Sex Pistols: Never Mind the Bollocks…, Clash: The Clash, Muddy Waters (med Johnny Winter): Hard Again, Steely Dan: Aja, Bob Marley & The Wailers: Exodus, Iggy Pop: Lust for Life, Talking Heads: 77, Ian Dury: New Boots and Panties!, Television: Marquee Moon, Elvis Costello: My Aim is True, Weather Report: Heavy Weather, Kraftwerk: Trans-Europe Express, Brian Eno: Before and After Science.
Och om man är på det humöret: ELO; Out of the Blue, Fleetwood Mac: Rumours, Meat Loaf: Bat out of Hell, Soundtrack: Saturday Night Fever.
Och hur mycket bubblar det då inte under dessa, där nere i underjorden.
Jag säger bara en sak: WOW!!!!!

Jah Hollis

Pingat på:
http://intressant.se/intressant

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

*haha* men Nu Glömde du ju Ugglas "Det är Vår tid nu, nittonhundrasjutti´sjuuuu" ;-)

Jah Hollis sa...

Om jag "glömde” den så beror det nog på att jag inte hade en aning om att den finns. :-)

Sånger från nedre botten sa...

..så var det och 1978 var inte så illa det heller. Är fortfarande skadad...

Ankan sa...

Själv tycker jag att 2007 var ett riktigt bra år.

:D

Nicklas sa...

Och då missade de ändå The Runaways "Queens of Noise" som är topp fem-skiva utan tvekan från -77.

Jah Hollis sa...

Nicklas: Du fyller på ett stort tomrum av kvinnliga artister. Bra!

Anonym sa...

Skojar du? o_o Sov du det året ?

Jah Hollis sa...

SoP: Jag försöker undvika Magnus Uggla, och det året måste jag ha lyckats. Men nu när jag åker bil hem från jobbet och lyssnar på radio ibland dyker hans senaste pekoral, Pärlor åt svin tror jag den heter (Pärlor för svin borde det dessutom heta om man ska vara petig med språket), upp i etern och jag sträcker mig snabbt efter en cd att peta in i cd-spelaren. :-)

Jah Hollis sa...

Ankan: För ett drygt år sedan hade tidningen The World en artikel med teorin att 2007 skulle bli ett kanonår vad gäller musik, vilket en del nog uppfattade som lite kontroversiellt. Men enligt dig fick dom alltså rätt och eftersom du har rätt bra koll, litar jag på dig.
Men det hindrar inte att man kan tycka att även 1977 (och 1978) var fina årgångar.

Anonym sa...

*S* instämmer- men -77 var han rätt ny o fräsch faktiskt!Han har inte varit bra på Väldigt Länge-han låter mer som "oh jag som var så kaxig o nu är jag mest trött men jag kör samma rejs ändå"-

Ankan sa...

77 och 78 var säkert jättebra, jag minns inte riktigt...

;)

Men självklart hindrar det inte att man senare i livet lyssnar in sig på årgångarna. Och Ugly har jag aldrig gillat, allt låter ju samma lika.