Twingly statistik

onsdag 23 januari 2008

Svenska skolor har blivit krigszoner

I många länder runt om i världen pågår det en kamp för att barn ska få gå i skolan och lära sig läsa och skriva för att kunna ta sig vidare här i livet. Det sker naturligtvis inte utan motstånd eftersom det alltid finns människor som tycker det är bra om en del (oftast handlar det då om flickor) kan hållas i okunnighet.
Det tycks som dessa idioter som attackerar skolor i länder där analfabetism och okunnighet är rådande har sina små bröder här i Sverige. Svenska skolor tycks ha blivit någon slags krigszoner där somliga gör allt för att eleverna inte ska få någon undervisning.
Bara i dag har två skolor i Malmö fått evakueras eftersom någon anlagt bränder i dem. Tidigare i veckan fick en skola tömmas då något ljushuvud smällt av en tårgaspatron.
I de fattiga och utsatta länderna kämpar människor för rätten till skolgång och utbildning. I Sverige kämpar man för att sabba skolgången och för att man ska slippa utbilda sig.
Vilken djävla patetisk inställning till livet somliga har.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

I femman skjöt jag sönder skolans rutor med luftgevär.
I åttan drog jag iväg en påskraket utefter golvet i korridoren.
Inte f**n gjorde jag det för att slippa utbilda mig.
Jag gjorde det för att det var kul.
Concrete Kid

Jah Hollis sa...

Så har det också blivit en råbarkad buse av dig. :-)
Men seriöst,du anlade inte några mordbränder i alla fall.
Och jag antar att du fick på moppo för dina dumma tilltag i skolan.
Och du är, förhoppningsvis, inte taliban.

Bengavoice sa...

De flesta vill ha fungerande skolor. Jag är helt säker på att det gäller både för Sverige och Afghanistan. I båda länderna finns sabotörer som - av olika skäl - gör skit för de andra. En person som tänder eld på en skola märks lite mer än tusen som inte gör det.

Jag vill inte förringa anlagda bränder och förstörelse. Men det är att ta i att kalla svenska skolor för krigszoner. Och C-Kid intygar väl att det inte är något nytt.

Jah Hollis sa...

Man får alltid spetsa till saker och ting för att få folk att reagera. Det vet väl du.
Anlagda bränder ska man definitivt inte förringa och det har varit oroväckande många sådana i (syd)svenska skolor nu.
Tyvärr är det ofta "sabotörerna" som sätter dagordningen och gränserna för oss andra. Jag tycker det är botten att försöka sabotera en skola och undervisningen som pågår där.

Bengavoice sa...

Samma här som där: De flesta vill ha en bra och lärande skola, både i Sverige och i Afghanistan. Men sabotörerna sätter dagordningen på båda ställena.
Frågan är vad majoriteten ska göra för att få den goda skolan.

Sedan är det väl så att den mesta skadegörelsen sker när skolan står tom, och man vet inte säkert om det är skolans elever som sabbar?