Twingly statistik

fredag 18 januari 2008

Jag fick skrivkramp inför inlägg nr. 1000

Ja, detta är det 1000:e inlägget jag postar sedan jag började skriva på min blogg i november 2006 (att det inte riktigt stämmer med antalet inlägg som står på själva bloggen beror på att jag vid något tillfälle strukit ett postat inlägg, men när jag loggar in för att skriva står det att detta är inlägg nummer 1000).
Det kändes så högtidligt för mig på något vis när jag skrivit inlägg 999, att jag inte visste vad jag skulle göra med nummer 1000.
Jag har lovat att anta en utmaning från en av mina bloggvänner, men den måste jag nog fundera på ett tag till.
Jag skulle kunna skriva ett tungt inlägg om den eventuella glädjen med att arbeta, något som jag funderat mycket över, men det får nog vänta.
Jag skulle kunna kommentera något det bloggas mycket om nu: till exempel det faktum att unga väljare är dåligt pålästa när det gäller politiken i Sverige. Men det förvånar mig egentligen inte att det är så.
Det är ju trist, men i en demokrati krävs det inga kunskapstest för att man ska få vara med och rösta på vilka som ska sitta i våra folkvalda församlingar.
Nej, den enda nyhet jag anser mig ha någon slags kunskap för, och intresse av, att kommentera är den senaste nyheten kring den gamle musikräven och hustruplågaren Ike Turners död i slutet av förra året.
Hjärtsvikt var den första förklaringen vi fick till den 76-årige musiklegendarens bortgång. Det visar sig nu att spiken i kistan för Ike Turner tycks ha varit en överdos kokain.
Trots att hans dotter säger sig vara chockad över uppgiften om kokainet, får man kanske konstatera att den gamla hunden tycks man inte ha lärt att sitta.
Ike skrev i sin självbiografi att han under 1970- och 1980-talet slantade upp omkring elva miljoner dollar på inköp av kokain.
Inte direkt någon bra förebild för våra unga musiker.
Musikaliskt har de däremot ganska mycket att lära av Ikes livsverk.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

11 miljoner dollar! Otroligt att han överlevde 70- och 80-talen!

Att unga är okunniga om politik finns det ett tydligt exempel på i mitt senaste blogginlägg.

Jah Hollis sa...

Det låter som sagt otroligt, men det lär vara en kostsam (o)vana.

Anonym sa...

Grattis till ditt 1000:de inlägg. Kunde väl tro att det var kokainet som fick den gode Ike på fall.

Jag väntar med spänning på vilka 7 sanningar du ska få ihop!

Ha en trevlig helg!
/Ingrid

Jah Hollis sa...

Ingrid: Tack och så tack det samma!
Usch, jag gillar inte riktigt att ha förväntningar på mig. Där fick du en sanning som väl inte lär komma med på listan, när den nu kommer.