Twingly statistik

söndag 20 januari 2008

Pirater som pirater, eller hur är det?

Liza Marklund, en av våra mer överskattade underhållningsförfattare, har kastat sig in i debatten om fildelning. Det gör hon med en salva mot de som förespråkar fildelningens fördelar och hon tycker att de är skurkar och banditer som stjäl från andra.
Själv hänger jag dåligt med i den här debatten, även om jag försöker hålla mig uppdaterad av dem som vet vad det handlar om.
Jag kan i alla fall inte låta bli att notera att Liza Marklund gör sig lustig över Piratpartiet och hon tycker de ser sig som "cybervärldens frihetstörstande pirater".
Och jag kan inte låta bli att tycka att det är lite lustigt att det kommer från en som ger ut sina böcker på Piratförlaget.
Vad symboliserar det namnet? Frihetstörstande författare som vill kamma hem så mycket pengar som möjligt till sig själva?
Trist för de som förespråkar fildelning måste det dock vara att läsa somliga av de kommentarer som Liza Marklund fått efter sin artikel i Expressen. Det är många illa formulerade kommentarer skrivna av folk som varken kan stava eller argumentera på ett begripligt sätt.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , ,

4 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Visst är det lustigt att hon ligger på Piratförlaget. Jag undrar också vad namnet står för. Men jag är ganska säker på att det inte har något med piratkopiering att göra.

Jah Hollis sa...

Uppenbarligen har det inte med piratkopiering att göra. De kände sig väl som upproriska pirater när de snodde de stora förlagen på inkomster och startade eget.
Men det blir ju lite löjligt att hacka på andra för att de har ordet "pirat" med i namnet då.

Anonym sa...

Det här visste du inte:
Jag ska gifta mig med Liza Marklund.
Hon kommer att komplettera mig perfekt. Hon är rik, vacker och intelligent. Jag är fattig, ful och dum.
Concrete Kid

Jah Hollis sa...

Åja, så dum är du inte. :-)
Ska hon flytta in i din kvart då?