Twingly statistik

söndag 20 januari 2008

Lördagspubliken på puben kan vara knepig

Jag besöker oftast min stampub, Pickwick i Malmö, de onsdagar då det är pubquiz. Och däremellan slinker jag då och då in där även andra dagar när jag är ledig.
Ja, jag är faktiskt där, eller har varit där så mycket genom åren, att jag är en av de som har fått en liten namnskylt på en vägg där.
I går var det lördag och jag fick sms från en annan med namnskylt på Pickwick med förfrågan om det inte skulle tas en stilla pilsner framåt aftonen, och det skulle det.
På Pickwick förstås.
Lördagskvällar är dock en annan femma än quizkvällarna, och det är en i det närmaste helt annan publik som dyker upp. Jag vill inte verka diskriminerande, men som stammis kan man ibland tycka att den publiken kan vara lite jobbig.
Även om det även där finns klart lysande undantag.
Lördagar har danshaket vägg i vägg med puben öppet och det finns en entré öppen mellan puben och entrén och garderoben till dansstället. I samtliga entréer, både pubens båda och utanför danshaket vaktar smoking(eller vad det nu är)klädda biffiga vakter och i kön till danshaket och i gränden utanför är det ofta högljutt, stökigt och lite aggressivt.
Många paranta damer och upprisslade herrar, som sällan sparar på parfymen, värmer upp i puben innan det ska dansas och raggas (danshaket är ett av Malmös mest uttalade raggningsställen) och somliga tror ibland att de äger stället.
Därtill finns toaletterna för både dans- och pubpubliken nere i källaren, med gemensam trappa ner, en trappa där det också köas till danshakets garderob.
Man springer i alla fall inte i onödan till muggen när det är rusning till garderoben.
Men, man kan ockå träffa trevliga människor som stannar till i puben för att ta ett järn innan det bär en trappa upp. Och naturligtvis är det då så gott som uteslutande kvinnor, tjejer, damer det handlar om.
Ibland är det nästan så att man får lust att hänga med upp och ta en dans, men det går över rätt snabbt när man tänker efter lite.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Frukostflingan sa...

Hej och tack för de nya orden, trevligt att läsa om "din" pub!
Skulle jag av någon anledning hamna i Malmö så vet jag i alla fall var jag kan gå för att ha trevligt! Kanske hittar jag din "stammisskylt" oxå!

Jah Hollis sa...

Min skylt sitter på en vägg i den del av puben som kallas biblioteket.
Det här med Pub Quiz är jättestort på Brittiska öarna.
Här är bara ett exempel:
www.camra.org.uk/page.aspx?o=180781

Sånger från nedre botten sa...

Det är väl problemet med "en stilla pilsner", det blir ingen dans. Prova med åtta - mindre stillsamma - pilsner nästa gång.

Spectatia sa...

Härligt! Jag längtar till Tudor Arms här i Stockholm när jag läser det här. :-)

Jah Hollis sa...

Jag har goda vänner som gärna går på Tudor Arms quiz när de får tillfälle. Skulle själv gärna pröva det någon gång.