Twingly statistik

tisdag 8 januari 2008

Det kanske jämnar ut sig för min del


Inga populära trender utan att det tycks vara någon baksida med dem, verkar det som. Det är väl något med att "aldrig får man vara riktigt glad" utan allt ska vara behäftat med en risk för dåligt samvete, ofta via påverkan av hälsa och miljö.
Att till exempel vara rökare tycks vara mer och mer rökt även om rökaren själv tycker det är ok att ta ett bloss.
Den som gillar ett glas öl eller vin och tycker det är trevligt att träffa vänner ute på puben eller krogen ska nog se upp med den trenden.
Och nu är det kaffedrickarna som är i skottgluggen, främst då trenden, att köpa med sig en mugg kaffe från kaffebaren, som tydligen genererar mängder av sopor.
Jag bidrog själv till eländet så länge jag åkte kollektivt till jobbet. Det var uppiggande att ha med en mugg varmt kaffe när man skulle sitta närmare en timme och trängas med folk på ett nerslitet pågatåg.
Men visst, även jag fick ett sting i samvetet när pappmuggen och plastlocket gick i soptunnan vid resmålet.
Det slipper jag nu när jag gått över till att köra bil till jobbet i stället. Jag bränner bensin i stället för kaffemuggar och plastlock.
Och jag brygger mitt kaffe här hemma i köket i stället, svart och gott.
Så lite kanske det jämnar ut sig i alla fall.
Nej, så bra kan det väl inte vara!?

Den unge mannen som sjunger Black Coffee tillsammans med The Blackberries och Humble Pie här ovan är för övrigt Steve Marriott (gissa var The Jam hittade sin stil), en av de största små soulsångare England haft.
Han skulle fyllt 60 år förra året om han inte blivit innebränd i sitt hus 1991.
En sångare jag verkligen saknar.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: