Twingly statistik

fredag 26 november 2010

Är det onormalt att det blir vinter så här års?Vintervädret verkar ha kommit för att stanna, åtminstone ett tag till.
Det är väl inget konstigt med det, och vädret kan man som bekant inte göra så väldigt mycket mer än att prata om det och anpassa sig till det.
Men för våra kvällstidningar tycks vädret, vid sidan av kungahuset och Idol och liknande, ha blivit det stora ämnet att göra krigsrubriker över.
Senast, när den snö som nu lagt sig började falla, såg det ut som ovan i tidningsställen. Man kunde tro att armageddon var förestående och att vi alla kunde be vår sista bön.
Visserligen var det väl körigt i trafiken här och var (och yrande snö och vassa isvindar är väl aldrig kul egentligen), men det var inget som på något vis var sensationellt för tiden så här mellan höst och vinter.
Jag har hört att vissa meteorologer på SMHI drar sig för att prata med kvällstidningarna, och för att ha med sina namn i dem eftersom allt de säger blåses (!) upp till sådana väldiga proportioner.
Nu tycks man på dessa tidningar dregla över lanseringen av surfplattan som spås bli årets julklapp tydligen ska ge dem nya läsargrupper i stället för alla de de förlorat via åratal av oseriös sensationsjournalistik.
En av kvällsblaskorna gjorde häromdagen ohämmad reklam på redaktionell plats för speciellt en av dessa plattor som de tänker sprida sina sensationer via. När det gäller att försöka få fart på upplagan kastas tydligen alla gamla regler om textreklam och liknande överbord.
Kanske borde man på kvällsblaskorna i stället börja fundera över inehållet i de produkter (så kallas tidningar i dag) de försöker sprida.
Skit är skit även om det sprids via en surfplatta.
Och beträffande årstiden och vädret, försök att se lite ljust på det hela.
Nu är det mindre än fyra veckor till vintersolståndet.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Inte är det onormalt att det blir en omgång med snö och kyla i slutet av november.

Det är fasligt vad lite vanligt vinterväder kan blåsas upp så att man tror att vår undergång är nära.

Man skulle tycka att det borde finnas angelägnare problem att skriva om.

Ha en riktigt fin första advent!
/Ingrid

LissenTo sa...

Håller med dej, förstår inte varför väderleksrapporter "blåses" upp till sådana orimliga proportiner.

Ha en skön adventshelg.//Lissen

B i r g i t t a sa...

Man lär sig aldrig - tycks det ...

Alla smutsiga detaljer sa...

Bara fyra veckor tills det vänder alltså :)

mimmi sa...

Ja man kan nog säga att det är onormalt .. i alla fall efter de 25 vintrar vi har haft . så nu blir det väl 25 sådana vintrar innan vi får tillbaka de "vanliga" igen... hoppas verkligen att det inte är sant förstås :)

Jah Hollis sa...

Nja, att det kommer snö, eller till och med ett snöoväder när man närmar sig december kan väl knappast ligga utanför det normala vädrets gränser.
Onormalt är det om det är 15 grader varmt i december eller om det snöar i juli.
När jag flyttade till Skåne och körde sista lasset med grejer i bil, var det den 1 maj 1985 och i det inre av Småland och i norra Skåne vräkte snön ner.