Twingly statistik

tisdag 30 november 2010

Finfina fynd i stationens pocketbutik


Som jag i förbigående nämnde i en bloggpost nyligen gjorde jag ett spontant besök i Pocket Shops nya lokaler i Malmö Central för inte så länge sedan.
Eftersom jag helgen före varit med om en animerad diskussion med en person som med hull och hår svalt Truth-rörelsens konspirationsteorier kring attacken mot World Trade Center 2001, sökte jag en bok som tar upp ämnet.
Boken i fråga är journalisten David Aaronovichs Voodoo Histories som tar sig an ett antal av vår tids stora konspirationsteorier.
Jag hade precis läst en recension, en mycket positiv sådan, i brittiska tidningen The Word, men trodde faktiskt inte jag skulle hitta den så enkelt och snabbt. Men si, där på den engelska hyllan stod den, alldeles nyinkommen.
Och ett par hyllrader längre ner stod Barney Hoskyns Tom Waits-biografi Lowside of the Road. Det var bara att slå till på den med.
Konspirationsboken har jag än så länge bara skummat runt i, men den verkar lovande. Waits-biografin har jag kommit en bra bit in i (den är på dryga 500 sidor) och den är en njutning att läsa.
Den har också fått mig att återupptäcka några av Tom Waits tidigaste skivor.
Bara det!

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anni sa...

Waits-boken står på dotterns önskelista inför julen, så den ska införskaffas! Men den där länken du gav mig - den vill jag inte titta på länge... HU vilka rysningar jag får...

Disco, dansband och experimentell jazz - nej tack - annars klarar jag det mesta!