Twingly statistik

tisdag 30 november 2010

Moderaterna tycks hata tågtrafik

Det går bra för Sverige nu och tillväxten är starkare än vad man hade kunnat drömma om, fick vi höra på nyheterna och läsa i bladen i dagarna.
Alla var kanske inte lika entusiastiska som den borgerliga press som stämmer upp i jubelkörer så fort Anders Borg rättar till hästsvansen. Det finns fortfarande de som lyckas behålla sina kritiska ögon, öron och röster i framgångseuforin.
Lite märkligt känns det under dessa omständigheter att ett land så statt i framgång inte kan hålla sig med en kollektivtrafik som fungerar året om.
Man skulle kunna tro att Moderaterna och deras små lydpartier i alliansen hatar tågtrafik. Kanske föredrar man flyg, eller kanske egen bil eller taxi, eftersom man vill ta pengar från järnvägen och lägga på landsvägarna.
Ganska talande är väl, att när frågan om anslagen skulle diskuteras på utskottsnivå i riksdagen, kunde inte alla som sitter i utskottet vara med, eftersom deras tåg blivit försenade.
Att förlita sig på svensk tågtrafik i dessa tider blir allt vanskligare, speciellt med en sådan regering som vi nu sätter vår lit till.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Jag tycker inte att det bara är alliansens fel. Det har varit eftersatt länge, man har snackat om det viktiga med tåg och kollektivtrafik med det är mycket snack och lite annat. Jag tycker även busstrafiken är kass, har skrivit om det i JAHAJA och mer eller mindre varje gång jag åker tåg är det förseningar. Man borde ha haft mycket mer serviceåtgärder för detta långa lands tågsystem, växlar, räls och själva tågen, sedan många år.

Jah Hollis sa...

Om nu alliansen för över 700 miljoner kronor från tänkt underhåll av järnvägar till underhåll av landsvägar lär det inte göra förhållandena bättre för den spårbundna trafiken. Jag har läst hur sossar erkänner att de har bidragit till förfallet, men just nu är det bara alliansen som kan ta tag i saken och vända skutan (om man kan uttrycka sig så i detta sammanhanget :-) eftersom de sitter i regeringsställning. De har därtill redan haft en mandatperiod på sig utan att mycket har hänt. Låt Reinfeldt och Borg sitta och frysa i ett nersläckt och kallt tåg ute på någon åker 7–8 timmar så får vi se vad de tycker.