Twingly statistik

fredag 5 november 2010

Veckans fönster 105, 5 november: Valfritt



Dags för helgens andra fototema.
På Susannes fotoblogg handlar det om fönster och denna veckan är det fritt fram att välja vilken typ av fönster man vill.
Det är härligt med valfrihet i största allmänhet (även om det är en roligt utmaning att lyckas med ett mer specificerat fototema) och jag passade på att fota ut från tågfönstret när jag åkte hem från Kristianstad i dag.
Det blir ju inga tekniskt perfekta bilder, men det är inte det jag är ute efter. Jag gillar när man får lite känsla av hur landskapet ständigt föränderligt svischar förbi utanför rutan.
Och den här gången blir det två bilder, den ena visar en miljö Susanne kanske kan placera ganska enkelt, eller?
Fler valfria fönster finns här.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

19 kommentarer:

Kerstin: sa...

Härligt med tågfönster. Det är kul att få se det skånska landskapet. Trevlig helg!

Lisa sa...

När jag jobbade som tågvärdinna på 70-talet så var det mycket landskap som svischade förbi. Fanns inte en kurva, inte en sten, inte ett träd som jag inte kände igen sträckan Sthlm - Sundsvall som var den sträcka jag mest åkte på.

Jag gillar fortfarande att åka tåg konstigt nog ;)

Mona sa...

Vilken bra idé att fota ut genom tågfönstret. Jag tycker om bilderna. Såna här bilder kan inte och måste inte vara tekniskt fulländade för att räknas som bra bilder.

Bitten sa...

Tågfönster är ju speciella eftersom vyn ändras hela tiden.

BP sa...

Ettan är ju ett makalöst konstverk Jah. En total fullträff som jag gärna skulle vilja ta:-)
Åker aldrig tåg - okay då pendeltåget Roslagsbanan, som är ett mjölktåg räknas inte - så jag gillar se bilder av landskap som bara svischar förbi.

PS. Temat valfritt verkar vara poppis den här helgen. Shannara valde det också. Undrar om det har nå't med höstlovet och avsaknad av energi/idéer att göra ;-) Ds

Pysselfarmor sa...

Nu förstår jag din kommentar hos mig....att fota fönster från "den andra sidan" den här veckan...mot för i vanliga fall från "utsidan"....just det - så tänkte jag också nu när det var valfritt! Fyndig du också ;-)
Ha en skön helg nu när du är ledig!

larans sa...

Du har verkligen lyckats med att fånga en speciell känsla i dina fina och annorlunda bilder här.

Pumita sa...

Inga bilder jag kan placera men snygga är de hursomhelst. Jag strävar inte heller efter teknisk fulländning. Tycker snarare att det är skönt med "skavanker". Det gör bilderna mer levande. Att jag sedan får för mig att redigera dem till förbannelse ibland är en annan sak... kanske inte så lyckat resultat alla gånger men kul är det. :)

Anna tassar in.. sa...

Jag känner känslan..att åka tåg är härligt..avkopplande och trevligt..snart ska jag ut o åka..jag längtar är jag ser dina bilder..

Susanne sa...

Näpp, jag känner inte igen utsikten från tågfönstret. En ledtråd? Säg mig om du satt på höger eller vänster sida och om kameran riktades i färdriktningen! Nej, det är inte säkert att det hade hjälpt mig, men jag vet ju att tåget från Kristianstad mot Malmö stannar även här.

Tänker Örtofta, men det stämmer inte med vägen. Och först såg det ut som lagerhuset, men det är det ju inte heller. Nej, jag ger upp. Och är det i min stad måste det vara norr om stationen för där åker jag nästan aldrig.

Äsch, jag ger upp.

Den första bilden gillar jag, med solstrålarna som silas så fint genom öppningen i molntäcket.

Cecilia Artista sa...

Vi har visst tågtema idag både du och jag! Skönt att sitta och slappa på tåget och titta ut på landskapet! Rogivande. Jag gillar också stämningen i dina bilder!

Tack för att du påpekade detta om Köln! Det gick visst lite fort för mig att skriva texten. Jag har ändrat nu på sidan. Tack än en gång!

Jah Hollis sa...

Susanne: Tåget är på väg mot Malmö, jag sitter på vänster sida (i färdriktningen). Tåget är inne på Eslövs stationsområde och det är nog strax innan det stannar vid perrongen. Stationen bör alltså ligga till höger framför mig.
Jag gillar ljuset som faller genom balkongräckena på huset. Jag tror det är räcken av plast eller glasfiber och solen lyser just på den plätten där de är.

Ninni sa...

Du lyckades med skärpan också. Det gjorde inte jag när jag åkte tåg häromdagen :)
Vilket vackert ljus som strilar ned genom molnen i den översta bilden.
Trevlig helg!

Len@ sa...

Smart att fota genom tågfönstret....Blev bra foton ändå tycker jag.... ;) Tack för kommentaren hos mig ;)

Susanne sa...

Jäpp, då är det norr om stationen vid den här platsen.

Susanne sa...

Och så ser jag att google maps har urgamla kartor. De måste vara sen 1990-talet.

Karin sa...

Gillar dina bilder och tycker även att det är väldigt trevligt att åka tåg!

Anonym sa...

inget som säger att en tekniskt perfekt bild är bra, som du själv säger så är det härligt att se hur landskapet förändras medan man reser.

Jah Hollis sa...

Susanne: Ja, där någonstans bör det vara. Och följer man kartan en bit norrut kommer det ett tåg susande. :-)