Twingly statistik

onsdag 3 november 2010

Bara ett hinder kvar för Malmös dubbla SM-guld

I måndags spelades den näst sista omgången i herrallsvenskan i fotboll, och den som trodde att Malmö FF skulle snubbla när man är så nära guldet fick lång näsa.
Det tog en stund att få hål på bottenlaget Brommapojkarnas kompakta försvarsmur, men efter ett taktiskt helriktigt byte av Roland Nilsson nickade "den gamle" Jeffrey Aubynn in ledningsmålet och drog ur proppen.
MFF vann med klara 4–0 och behåller därmed det viktiga målskillnadsförsprånget framför det enda hotet mot ett SM-guld, Helsingborg.
Malmös damlag plockade ju redan för länge sedan hem sitt SM-guld och på söndag kan MFF ta sitt.
Hur det slutar för herrlaget avgörs nämligen nu på söndag när man möter det gamla spöket Mjällby på ett utsålt stadion här hemma i Malmö.
Samtidigt tar sig HIF i sin avslutningsmatch an Kalmar FF hemma på Olympia.

En thriller-regissör kunde inte fått till ett mer rafflande slut på årets herrallsvenskan och det blir kamp in på mållinjen.
Mitt tips (vad det nu är värt) är att MFF nu, när det verkligen krävs, kommer över problemen man haft med Mjällby och att HIF tappar poäng mot KFF.
Och slår det in, ja då blir det guldfest i Malmö.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

BP sa...

Håller faktiskt tummarna för Malmö (okay då Hammarby är ju i final i cupen - men who cares), det går vägen. Unnar verkligen Roland Nilsson (och spelarna såklart) denna framgång. Har faktiskt träffat Nilsson två gånger IRL och han är så genomgående sympatiskt och trevligt - dessutom är han duktig både som spelare och nu som tränare.

Jah Hollis sa...

I matchen mot BP (ja Brommapojkarna alltså :-) visade Rolle N sin känsla för taktiska byten när han tog in "gamle" Jeffrey Aubynn. Matchen vände totalt med hans nickmål.

Alla smutsiga detaljer sa...

Heja, heja, HEIF! Men bara av egoistiska skäl :)