Twingly statistik

tisdag 30 november 2010

Kanske inte så nyttigt, men väldans gott


Jag brukar inte använda margarin eller smör, eller någon av alla de mer eller mindre märkliga matfettsvarianter som finns i mejeridisken, på frukostmackan.
Inte på några andra mackor heller för övrigt.
Jag tycker det räcker med någon slags saftigt, smakrikt pålägg, någon grönsaksskiva och kanske lite hummus eller något annat kladd om det behövs för att det inte ska kännas för torrt.
Men den där botten av fett känns inte nödvändig för mig och det är många år sedan jag använde sådant.
Däremot har jag ett par gånger, bland annat i dag, nappat till mig en förpackning av ett franskt smör som finns i min lokala Hemköpsbutik.
Det är en annan variant än det svenska standardsmör jag har växt upp med, och ska man tro dem som vet något om mattrender, så är smör något som det blivit variation på de senaste åren.
Vi nöjer oss inte bara med en sort, även om den kan kännas helt OK.
Det debatteras väl också om huruvida det är nyttigt eller ej med smör och om det är nödvändigt i matlagning för att man ska få fram smaken bättre.
Jag vet inte, men detta franska smör (med flingor av havssalt i) med namnet La Motte är supergott på en bit färskt bröd, bara som det är (så då är det väl inte nyttigt då).
Eller varför inte på en krasig skorpa.
Visst ja, en krisproll heter det ju på nysvenska.
Ska inte Pågen byta namn till The Lad?

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Det måste jag testa om det nu går att få tag i i våra butiker. Tack för tipset i alla fall!

Jah Hollis sa...

Ja, detta är från en vanlig Hemköpsbutik och det står bland övriga mejeriprodukter. Såg också på någon sajt att det lär finnas något gotländskt lokalproducerat smör som ska vara väldigt gott, men som visst kostar skjortan.
Men jag rekommenderar hur som helst La Motte.