Twingly statistik

fredag 19 november 2010

Ska det bli storkovan på Jägersro i helgen?Bland mycket fint vi har i Malmö finns trav- och galoppbanan Jägersro.
Och i morgon, lördag, lär det bli gott om folk där när veckans V75-omgång avgörs där och man samtidigt ordnar med julmarknad med kul för hela familjen.
Jag har lyckats övertala några ur järngänget att vi ska dit och att vi ska satsa var sin hundring på V75 för att förhoppningsvis bättra på spänningen, och kanske kassan, lite.
Jag ska erkänna att det var länge sedan jag var på Jägersro, men det är som med mycket annat: man måste uppleva det i verkligheten för att känna den riktiga uppskattningen för det. Stämningen på Jägersro och de fantastiska hästarna som laddar ur totalt under loppen kan inte beskrivas, utan ska upplevas på plats.
Så om ett par timmar ska jag träffa Old Hell på Pickwick där vi ska ta en öl eller två och gnugga geniknölarna över veckans V75-program. Jag har faktiskt, och det har jag berättat många gånger, varit med och satt ihop en rad på den tiden det hette V65 som gav full pott och närmare 35 000 att dela på för oss som satsat pengar.
Ett av loppen i V75 är tillägnat Meadow Prophets minne. Meadow Prophet var en legendarisk Jägersrohäst som kunde ta sig an vem som helst på banan och som körde in mycket pengar under 90-talet.
Detta vackra kraftpaket, uppfödd i USA, beskrevs av sin ägare som "snäll och ovanligt klok". Sorgligt nog dog hästen, mitt i sin framgångsrika karriär, i en brand.
Nu känner jag denna omgång för en häst som heter I Me Mine, precis som den sista låten The Beatles spelade in, och som det ska bli intressant att se i aktion.
Ta det som ett stalltips. Det är gratis.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

V65:an du nämner..
Jag var med. Luciatravet. Den betalade min Thailandsresa. Som vi hoppade och tjoade.. Aahh!!
CK

Jah Hollis sa...

Those were the days!
En oförglömlig dag på kapplöpningsbanan.