Twingly statistik

fredag 19 november 2010

Detta är bara så förbannat jättebra!Nya numret av Mojo damp ner i brevlådan under mina sjukdomsdagar och det var en befrielse att ha något nytt att läsa.
Bob Dylan-arkeologin har ju gått in i en ny fas i och med att man precis givit ut hans första demoinspelningar som han gjorde för att lanseras som låtskrivare i början av 1960-talet.
Mojo gör ett gott jobb med ett par reportage, och lite kringgrejor, om Dylans första tid i New York. Givetvis har man sökt upp Izzy Young, legendarisk folkmusiksarbetare och den som väl kan sägas ha lanserat Bob Dylan.
Izzy Young flyttade efter den insatsen till Sverige där han sedan dess drivit Folklore Centrum. Dylan lär sätta en ära i att alltid när han kommer till Stockholm hälsa på sin nu drygt 80-årige mentor.
Intervjun med Izzy Young är utan tvekan högintressant läsning.
Men det var inte det detta inlägg skulle handla om. Nej, Mojo har också denna gång en liten guide till The Smiths och Morrisseys skivutgivning och när jag läste den letade jag upp lite Smiths på Spotify och Youtube, låtar det var länge sedan jag lyssnade på.
Och det är ju bara så dj-vla bra.
Lyssna, se och njut!

Denna får ni gå till själva, den går inte att bädda in:
http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_244448&v=bpTKum8mIvk&feature=iv

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Djävligt bra. Musikaliskt och snyggt och nytt, då och nu.

Jah Hollis sa...

Så sant. Klassiska låtskrivare som både lånade och tillförde eget. Och fick helheten att låta omisskännligt The Smiths.