Twingly statistik

söndag 14 november 2010

Simma, sam, summit eller vad heter det?Söndag, och en jobbsöndag för min del.
Varannan söndag jobbar jag och den dagen är avslutningen på en av de tvåveckorsperioder mitt arbetsschema är indelat i. Det är den längsta arbetsdagen i tvåveckorsschemat och det brukar vara den tuffaste dagen alla kategorier.
Nästa vecka är det den lätta veckan, då jobbar jag bara onsdag och torsdag och är ledig de övriga dagarna.
Nu ska jag ta mig till jobbet i Kristianstad, och i dag blir det med bilen. Skånetrafiken håller på med arbete vid en station på spåret norrut och det innebär att resandet med tåg kommer att ta längre tid än normalt (med byte till buss en del av sträckan och annat klyddande).
Annars är det tåg och övernattning som gäller nu och den resan är ju behagligare när allt funkar som det ska. Bra kollektivtrafik är något våra politiker borde satsa mer på.
Och på tal om resande: Helgens resa gjorde väl ändå denne man?
Eller var det denna kvinna vars livsöde är så fascinerande.
Tänk att hon kan få alla dessa tuffa generaler att nästan göra i byxorna bara genom att finnas till.
För övrigt hinner jag heller inte delta i Fototriss i dag om någon undrar, men här kan ni se festliga bilder. Och kolla gärna in John Hiatt-videon här ovan.
Och ha en fin Fars dag.
Nu måste jag ge mig av.

Jah Hollis

PS. Undrar ni över rubriken, så kolla in länken till artikeln om mannen som gjorde helgens resa. DS.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Susanne sa...

Men tänk om du hade tagit tåget. Då hade du fått kliva av i Eslöv för att byta till bussen på den nyanlagda platsen framför stationen. Nu missar du ju det. ;)

Simma, sam, summit går bra, men även simma, simmade, simmat.

Jah Hollis sa...

Men jag gjorde ju den omvända resan när jag åkte hem i lördags: bussen från Hässleholm körde in på planen framför Eslövs station. Det såg fint ut. :-)

Jag skulle nog skrivit simmat. Summit låter väldigt gammaldags.

Misswhatsit sa...

En intressant, läsvärt och tänkvärt inlägg. Det fanns en hel del att fördjupa sig i. Mannen som åkte ner i avloppet lär inte ha något intresse att bevista äventyrbad i alla fall.:)
Ha en bra vecka!

Photos by Storm sa...

Tack för din kommentar och för din röst. Fy vilka långa arbetspass du har och vilka långa resor. Tur att du har en övernattningslägenhet numera. Jag har nog aldrig förstått vad du jobbar med? Hoppas du får en skön ledighet i veckan som kommer. Grattis till guldet förresten. Kff kom ju nia och nu får de ladda om till våren då det blir spel på den nya arenan. Hörde att de har svårt att sälja säsongsbiljetter. The Golden Bird-arena (vill helst inte skriva Guldfågeln Arena) ser i alla fall väldigt fin ut. //Lis

BP sa...

Japp, det inlägget var då något som fick mig att tänka, skratta och beundra - i den ordningen alltså.
Burma har ju varit på BBC hela helgen, men killen från Australien sågs inte till. Men har lär nog få en bra ersättning som plåster på de många såren.

Erik "Semlan" sa...

En otäck resa, den genom avloppsröret. Levande rörrensare, uj uj eller kanske bättre aj aj!
Hoppas att Aung San får fortsätta leva i frihet. Militärdiktaturen kanske inte tål denna starka kvinna? Så du passerade huvudstaden nyligen. Funderade på Jeff Beck konserten, men åka ut till Solna, njae inte denna gång. ;-) Gillar din rockvideo, gillar budskapet och gillar John Hiatt. Snyggt :-) Du fick med mycket i inlägget.