Twingly statistik

lördag 6 november 2010

Kvällspressen har inget sinne för proportioner


Inom kvällspressen är man alldeles till sig nu med anledning av boken om kungen, som sägs innehålla smaskiga detaljer om vårt statsöverhuvuds vidlyftiga privatliv.
Som så ofta när dessa tidningsvärldens orcher på Aftonbladets och Expressen/Kvällsposten/GT:s redaktionsledningar tar tag i något, släpper de inte greppet förrän de ältat ämnet till döds.
Morgontidningarna har naturligtvis också skrivit spaltmetrar kring "kungaboksaffären", men deras rapportering verkar i alla fall mer saklig och inriktad på de eventuella konsekvenser affären kan få.
För visst finns det väl ett allmänt intresse av vår statschefs göranden och låtanden om han nu beger sig ut på alltför hal eller tunn is.
Men kolla förstasidorna i kvällsblaskorna i går, fredag, på bilden här ovan. Rubrikerna och hela upplägget (speciellt Aftonbladets) kan ju ge intryck av att tredje världskriget har brakat loss.
Kvällstidningsorcherna har inget sinne för proportioner kvar.
Ju snabbare vi blir av med den typen av journalistik, desto bättre.
Samma sak skulle nog gälla vårt otidsenliga kungahus.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Pumita sa...

Det enda jag saknar i ditt inlägg är länken till RepF. Är inte medlem än men funderar starkt på att bli. Det har jag gjort länge men inte fått ändan ur vagnen.

LissenTo sa...

Journalistiken är ofta slipprig och har inte med fakta att göra. Trist.

Ha en skön helg, här skiner solen nu på morgonen.//Lissen

BP sa...

Kvällsblaskorna gör allt, precis allt för att öka lösnummerförsäljning. De frossar och gnuggar händerna hela vägen till banken.

PS. Personligen tycker jag att alla har rätt till ett privatliv, vad h*n än gör med det. Olycktligt om man är kung såklart, men även det har man ju sett förr: Prince Charles och hans Camilla till exempel. DS