Twingly statistik

måndag 8 november 2010

Malmö FF tog hem guldet i fotbollsallsvenskan

Om ni nu inte visste det redan, så vann Malmö FF guldet i herrallsvenskan i fotboll i den sista omgången, den som spelades på söndagen.
MFF vann sitt sextonde SM-guld genom att säkert och metodiskt manövrera ut det gamla spöket Mjällby AIF (som man haft väldig svårt med tidigare i år) och göra två snygga mål, med bud på ett par, tre till.
Det var väl aldrig riktigt någon tvekan om att laget och tränaren, landslagsveteranen Roland Nilsson, hade grepp om händelserna i den sista matchen (även om hängivna MFF:are alltid är lite nerviga inför sådana här matcher).
Enda hotet mot guldet var att man skulle tappat poäng mot Mjällby, samtidigt som Helsingborgs IF skulle tagit poäng mot Kalmar FF hemma på Olympia. Men HIF klarade inte mer än oavgjort och därmed blev poängavståndet ner från MFF till HIF aningen mer utdrygat.
Onekligen ett bittert piller att svälja för den som håller på HIF, men det är bara att bita ihop och acceptera: MFF är bäst i Skåne och i Sverige.

Jah Hollis

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

BP sa...

Grattade ju redan igår och om en liten stund ska jag också lägger upp en gratulationsbild på min blogg. Så - stay tuned och kikar in senare - skratt utlovas.

Alla smutsiga detaljer sa...

I allsvenskan deltar 16 lag - i Svenska cupen kan alla vara med. Alltså måste vinnaren i cupen vara bäst...

I övrigt säger jag - det är insidan som räknas, idag MFF - Bajen forever :)