Twingly statistik

söndag 10 december 2006

Bojkotta affärer som säljer fyrverkerier nu


Räkningarna är funna och betalade; alltid något vettigt som blivit gjort den här ledigheten. Dock stördes söndagsfriden för en stund sedan av ett illavarslande (o)ljud. Någon brände av ett par nyårssmällare här utanför någonstans.
Säg nu inte att detta helvete redan ska sätta igång igen. Det vore väl ok om man höll sig till att smälla (förresten är väl rena smällare förbjudna) och skicka raketer under själva nyårsnatten.
Nej, nuförtiden ska det vara ett djävulskt smällande i veckor före nyår, och gärna efter också. Varför kan inte svenska myndigheter och politiker som är så mycket för att lägga sig i folks privatliv få stopp på detta som bara omogna smågrabbar och samvetslösa fyrverkeriförsäljare gillar.
Jag säger bara en sak: bojkotta alla handlare som säljer fyrverkerier tidigare än de sista fem dagarna före nyår. Pengar, eller förlust av pengar, är väl det enda de begriper.
Sedan kan vi alla brassa på med fyrverkerier på nyårsafton, se bara till att inte skada någon. Så enkelt skulle det kunna vara.

Jah Hollis

Inga kommentarer: