Twingly statistik

söndag 10 december 2006

Borde jag vara ångerfull?

Läste just igenom mina inlägg från natten. Jag kan villigt erkänna att jag inte var spik nykter när jag kom hem och satte mig framför datorn. Men förvånansvärt nog var det väl ganska välformulerat, även om det var skrivet på det där lite ilskna, inte speciellt nyanserade sättet som jag tar till när jag är lite dragen.
Tycker jag egentligen att Aftonbladet är en skittidning? Är det rätt att säga (skriva) djävla Bildt? Borde jag vara ångerfull?
Nej det tycker jag inte. Aftonbladet är inte längre, trots att den är framgångsrik och att många läser den, en bra tidning på det vis som jag minns den från min ungdom då morsan och farsan alltid köpte den. Nu är det för mycket frossande i tv-kändisar och trista tv-program och våld och död och blod och äckel, pulp fiction*. Så den tidningen lägger inte jag pengar på. Men jag tittar då och då i den på jobbet och går in på deras, rätt överlastade, hemsida. Det bestående intrycket är att skiten, tramset och frossandet överskuggar det seriösa material som ju faktiskt finns här och var.
Och gamle Calle Bildt då? Jag har träffat honom och intervjuat honom en gång för länge sedan och intrycket från den tiden består: han är inte speciellt sympatisk, han lever i en annan värld än jag och han är inte rätt person att på något vis föra min talan. Men folket har valt hans parti att vara med i De fyras gäng (uttrycket har negativa vibrationer också) och Reinfeldt kunde inte låta bli att damma av honom och göra honom till minister igen. Det kallas demokrati och tills någon kommer på något bättre ställer jag upp på det.
* favorit i repris

Jah Hollis

Inga kommentarer: