Twingly statistik

måndag 5 maj 2008

Alla dessa osympatiska tv-programledare

Mycket av det som visas i televisionen i det här landet nuförtiden verkar vara hämtat från avskrädeshögen. Och man kan fråga sig var kanalerna som sänder skiten hittar alla osympatiska, cyniska programledare.
Jag ska erkänna direkt att jag inte sett det senaste lågvattenmärket, Sanningens ögonblick, för av vad jag hört om det så finns det ingen anledning att se skiten.
Jag fattar inte varför man ska se program som vädjar till vår hyenamentalitet och där man utnyttjar folk för att få tittare och håva in pengar till tv-bolagets ägare (och jag fattar inte att folk ställer upp i programmen, men det är väl pengar man lockar med som vanligt).
Bland de osympatiska programledare man engagerar för att leda dessa program tycks all mänsklig empati och känsla för kvalitet vara bortsopad. Det gäller att få framgång på andras bekostnad helt enkelt.
Själv tycker jag exempelvis Pontus Gårdinger, som leder ovan nämnda program, verkar vara en genuint obehaglig figur som jag hoppas slippa möta i verkliga livet.
Min teori är, att dessa tv-programledare varit antingen:
A. Killar (och en och annan tjej) som blivit mobbade i barndomen och nu ska ta igen det genom att ge sig på andra.
B. Killar (och en och annan tjej) som var mobbare i barndomen och som ser tv som en möjlighet att kunna stoltsera med sina kunskaper i denna verksamhet.
Visst, det står var och en fritt att titta på vad som helst på burken.
Men för varje skitprogram finns det en miljon alternativ där man kan göra eller uppleva något roligare.
Jag lovar.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Ankan sa...

Ja det e sällan det e något av vikt o värde på dumburken nuförtiden. Och fortfarande e det SVT 1&2 som håller fortet när det gäller kvalitativ television.

Agilitydream sa...

Den som ger sig in i leken får lekan tåla.

Jah Hollis sa...

A: Jag litar på ditt omdöme i den frågan.

AD: Oj, vi var visst inne och kommenterade på varandras bloggar så gott som samtidigt. Du har mitt svar på din.

Jokers sa...

Jag har inte sett ett enda program av den här serien. Läste i tidningen idag om Linus Erkhammars flickvän Sofia. Det var lite väl magstarkt!