Twingly statistik

fredag 23 maj 2008

Ja, men det var väl i alla fall en himla tur

Låten Hero, för det är ju låtarna vi tävlar med, gick vidare till finalen i Eurovision Song Contest. Och det betyder att svenska folket kan pusta ut: lördagen framför tv:n är räddad.
För tänk om låten inte blivit framröstad till finalen, ja då hade vi inte fått se och höra Charlotte Perrelli sjunga den i Belgrad lördag kväll. Vilken besvikelse det blivit för många; för inte är det väl samma sak att kolla en melodifestivalfinal om inte Sverige är med.
Själv är jag alltid lika förvånad över hela spektaklet och uppståndelsen kring denna tilldragelse. En gång i tiden trodde jag till och med att den här typen av tävlingar skulle dö ut och att folk skulle börja närma sig musik på ett mer avspänt sätt.
Men ack, vad man kan lura sig.
Det inser jag oftare och oftare ju äldre jag blir.
Jag kommer att dö med en känsla av att ha blivit grundlurad.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

5 kommentarer:

SoP sa...

Vet du, jag hopades att Låten inte skulle gå vidare- jag tycker fortfarande den är en medioker eurodiscodänga.Såg Perelli i aftonbladet igår,innan jag såg på tv- hon ser ju Hemsk ut? o_o Jag skulle bli rädd om jag mötte henne ute- Fasen, hon var ju rätt söt förr, vad har hänt? Jag följer spektaklet nu när det kommit upp på"europanivå" men svenska deltävlingarna ser jag inte på.Men ärligt talat funderar jag på att höra det på radio i morgon istället..

Ingrid sa...

Hejsan och tack för hälsningen!

Ja nu är vi hemma igen efter en härlig Sicilienresa och igår satt vi naturligtvis och kollade melodifestivalen.

Nog är det en ganska soppig tillställning. Jag orkade inte sitta vid TV:n utan satt vi datorn och surfade runt lite och lyssnade med ett halvt öra. Jag håller med "sop" - Charlotte Perelli är bara för hemskt hårt sminkad och låten? Den har jag inte mycket till övers för. Jag tror att Ukraina ligger lika bra till med sin låt.

Nog är det lite konstigt att en sån här tävling kan ha en sådan dragningskraft på så många människor. Och naturligtvis kommer vi att följa tävlingen imorgon. Men precis som du säger, så skulle jag aldrig titta/lyssna på finalen om inte Sverige var med

Ha en riktigt trevlig helg!

Liz1e sa...

trodde också ett tag att det hela var på väg att dö ut, nej förresten - jag var övertygad om att det skulle göra det. Så fel jag hade, aldrig har väl kon varit heligare än den är nu... Och ja, hon ser hemsk ut Perrelli. En norrman hade tydligen gjort vissa liknelser av icke så smickrande karaktär och jag är benägen att stämma in...

vera d sa...

Så trött på eländet!
Vaknde 06.30 fast det är lördag hamnade här och lyssnade på Turners.
Det var riktigt uppiggande. Men nu vaknade 14-åriga dottern och jag fick
skäll.Fast jag är nöjd att få hämnas lite för det är alltid hon som spelar högt annars. Och tittar skeptiskt på mig och frågar Mamma, veet du verkligen vem Lou Reed är?
Hälsn. vera d.

Jah Hollis sa...

SoP: Jag uppskattar verkligen din uppriktighet. Inten tramsig nationalism där inte. Och lyssnar man på radion kan man ju pyssla med något annat samtidigt.

Ingrid: Ja, det är märkligt vilken makt över folk melodifestivalen har fått. Jag såg en semifinal på jobbet eftersom tv:n stod på en bit framför mig. Det kändes som om man fick en överdos av musik som inte berör det minsta.

Liz1e: Ja, tänk så fel vi hade där. Tävligen har bara blivit större och större. hade någon för 20 år sedan sagt att Moldavien skulle vara med i Melodifestivalen hade man ju bara skrattat.

Vera: Det är rätt, ge ungarna vad dom tål av lite riktig musik! Så dottern tror inte att urgamla mamma känner till Lou Reed, 65 år?
Tala om för henne att farbror Hollis har sett honom i verkligheten. Två gånger.
Allt bra med nya bostaden?