Twingly statistik

onsdag 21 maj 2008

Gudars skymning vad röksugen jag är!


När jag var på väg att styra kosan hemåt från parkeringsplatsen utanför jobbet stötte jag på en arbetskamrat som just kommit hem från ett par veckor på Kuba. Fråga inte mig vad han gjorde där (på jobbets p-plats) mitt i natten, men jag frågade givetvis om han hade fått med sig några cigarrer hem.
Naturligtvis hade han det, och det skulle säkert bli tillfälle att avsmaka någon så småningom.
Åh, nu känner jag att jag skulle vilja ha en av de där kubanska cigarrerna.
Jag har tagit mig ett par öl efter välförrättat värv och i detta läget kan jag bli så oerhört röksugen, trots att jag egentligen aldrig varit vanerökare.
Ett bloss på en cigarr eller en cigarill, eller kanske en rullad cigarett, kan vara en ljuv upplevelse för en gammal feströkare. Sedan får ni säga vad ni vill om att det är dumt och farligt att röka och så vidare.
Och jag ska erkänna att jag blev inte mindre sugen after att ha vandrat upp i trappan till min lägenhet när jag kommit hem tidigare. Den okände marijuanarökaren hade slagit till igen och doften var ytterst påtaglig i trapphuset.
Ja jag kände den faktiskt inne i min lägenhet när jag stängt efter mig.
Förmodligen inga dåliga grejor.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Grannen din har det lyx, du har ett apotek där ifall du mår dåligt någon gång.

Ring på fråga om en blunt och fixa lite emergency medicin till första hjälpen väskan .

: )

Sånger från nedre botten sa...

Exakt vad blev du sugen på att röka? Det framgick inte riktigt tycker jag.

;-)

Själv slutade jag röka cigg för ett år sen, men jag har en vän som röker Camel utan och när vi ibland går och sänker några Urquell brukar jag nån gång under kvällen hänga med ut för att tända hans cigg. Två bloss smakar utmärkt, det tredje inget vidare. Vilket jag självklart uppskattar.

Liz1e sa...

hade en italiensk svärmor en gång i tiden som under hela sitt (vuxna) liv rökt en cigarett varje kväll efter middagen. Varken mer & absolut inte mindre. Kan det va' nå't?

Sånger från nedre botten sa...

Liz1e, inte för mig, då är jag snart uppe i tjugo igen.

Jah Hollis sa...

A: Jag är inte riktigt säker på vem av grannarna det är, men jag har mina misstankar.

SFNB: Jag hade nog nöjt mig med en välrullad cigg av Petterös äventyrsblandning (eller något liknande), eller en juste cigarill. Men oset i trappan ledde ju in tankarna på jazztobak.

L: Det där med en cigg om dagen låter mycket speciellt. Tror inte jag heller skulle klara det. Men suget kommer när jag tar en öl (oftast). Det är förknippat på något vis.