Twingly statistik

torsdag 22 maj 2008

Alla kopierar någon annan nuförtiden


In i det sista försöker man hålla igång någon slags pseudospänning inför den andra delen av uttagningen av finalisterna till årets Schlager-EM.
Nu sägs det att sångerskan som representerar Ukraina (nej, tro inte att det här bara handlar om "melodier" längre) har snott hela kompositionen av sitt scenframträdande från vår svenska deltagare Charlotte Perrelli (Pirelli, som däcken, verkar många tro att hon heter om man tar en koll på nätet).
Men i ärlighetens måste man väl medge att de här båda damerna, i något slags nedstigande led, kopierar i alla fall sin scenklädsel efter Tina Turner, som ses i videon här ovan.
Det tar en stund innan Tinas och The Ikettes scenkläder uppenbarar sig i hela sin härlighet. Under tiden kan ni ju njuta av Elake Ikes basstämma och superafro.
För övrigt tycker jag den här låten, en sketen cover på en Creedencelåt, sopar mattan med allt vad schlagerfinalskandidater heter.
Men det visste ni väl redan.
Så låt inte detta förstöra nöjet nu när ni bänkat er framför burken för att se Charlotte Perrelli sjunga sig, Hero (Fantomens häst?) och Sverige till final.
Sedan hänger väl Ukraina med av bara farten.
Just by the fart, som dom säger i England.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Just by the fart, den var fin den. Du, jag har aldrig gillat Tina Turner. Bara så du vet. Men vi kan väl vara bloggvänner ändå?

Vad jobbar du med förresten? När du åker til Österlen, och så ...

Jah Hollis sa...

Tina Turner var bäst när hon sjöng tillsammans med Ike, fast han var ju minst sagt dum mot henne.
Hennes senare solokarriär är jag inte så imponerad av, men jag tycker att hon alltid har varit en bra, själfull, sångerska.
Men smaken är olika, och man kan vara vänner för det.

Angående mitt jobb: När jag såg dina bilder från Roskilde gick det upp ett ljus för mig. Din man, Mats, och jag har något gemensamt. Vi känner varandra även om det var länge sedan vi sågs senast.
Tänk så lustigt det kan vara.

Eva Nygren sa...

Arbetet tror vi.

Jah Hollis sa...

Tror "vi" (Mats och du antar jag) det så tror ni helt rätt.
Visst är det ett lite märkligt sammanträffande?

Eva Nygren sa...

Ja, vi. Det blev ett samarbete i detektivArbetet. Märkligt, märkligt. Internet är så stort, så stort. Men kanske inte världen? Nej, den var inget vidare ...