Twingly statistik

fredag 16 maj 2008

Elaka mamman gånger två

Jag bläddrade lite håglöst mellan tv-kanalerna i kväll i väntan på att få åka hem från jobbet och fastnade i ett avsnitt av gamla Cheers (Skål).
Avsnittet kretsade kring Frasier (som ju senare fick en egen framgångsrik serie) och hans fästmö Diane som jobbar i baren.
De skulle gå ut med Frasiers morsa, första mötet med en kanske blivande svärmor, som var i psykologibranschen precis som Frasier.
Det slutade med att morsan, när Frasier inte hörde det, talade om för Diane att hon inte fick träffa hennes son mer och att hon hade en pistol och att hon visste hur man använder den.
Naturligtvis slutade allt så småningom lyckligt, men jag tyckte det var något bekant över den elaka mamman. Och när eftertexterna rullade gick det upp ett ljus.
Det var Nancy Marchand, allas vår favorit-elaka-mamma Livia Soprano, bitter och förfördelad mor till vår favorit New Jersey-mafioso, Tony Soprano.
Yngre och som en rappare rollfigur, men definitivt väldigt övertygande som elaka mamman som kastar sin skugga över sonens själsliv redan då.
Åh, jag saknar Sopranos.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: