Twingly statistik

måndag 26 maj 2008

Så gick ännu en ledighet i Jah Hollis liv


Ja, långledigheten är så gott som över för den här gången. I morgon är det måndag, ja vi är redan en bit inne på måndagen, och klockan tre på eftermiddagen börjar en ny period med kneg.
Jag behöver väl knappast påpeka att de fem lediga dagarna har gått snabbt. Och trots att jag tycker att jag slöat bort en del av tiden och bara degat i min lägenhet, så har jag väl i alla fall hunnit med en del som hamnar på det positiva kontot.
Inte minst har jag fixat så jag har några roliga saker att se fram emot, även om det är över en lång tidsperiod. Det lär bli mer, men det är alltid kul att ha en del uppfriskande depåbesök som väntar.
Som till exempel att:,,,
• ...en god vän har bokat eget rum för en utvald skara (där jag ingår) på en krog här i Malmö där vi ska käka och dricka och kolla när Sverige möter Spanien i fotbolls-EM.
• ...jag har fixat biljetter till Emmylou Harris konsert i Köpenhamn i september(!). Jag var egentligen ute efter biljetter till hennes konsert på Cirkus i Stockholm i samma veva när jag upptäckte att hon spelar även i Dronningens by och att biljetterna till den konserten just var släppta.
• ...min vän Bengavoice har fixat biljetter till Mavis Staples konsert på KB i Malmö i juli och i glädjeyran över att bli erbjuden en biljett till Emmylous konsert kontrade han med att erbjuda mig en till Mavis.
Se där, tre goda ting.
Sedan fick vi ju ihop ett väldigt trevligt gäng till quizet i onsdags, även om poängutfallet inte riktigt stod i proportion till den samlade hjärnkapaciteten.
Men kvällen slutade i gammal god stil med en sängfösare på Brogatan och med att jag på vägen hem fick för mig att jag skulle börja röka igen (det satt i från kvällen före) och köpte en ask cigg på den nattöppna macken.
Till skillnad från den, macken, är ciggasken fortfarande oöppnad.
Och nu är det dags att säga Godnatt!!!

Jah Hollis

PS. Jag lyckades även för första gången använda den lilla mackapären som ska trolla fram säkra koder till min internetbank, och som legat och glott uppfordrande på mig på bordet sedan den kom med posten. Så även på it-området har jag gjort framsteg denna ledighet. DS.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Eva Nygren sa...

Emmylou - det borde man kolla upp! Och Brogatan, vi var där nyligen och firade Mats 61 och oj, så suveränt god mat!

Jah Hollis sa...

Brogatan är bra antingen man vill hänga och snacka och dricka något eller om man vill käka.
Trevlig personal också.
Emmylou Harris är fantastiskt bra på scen (också). Det kan finnas biljetter kvar till Köpenhamn:
www.billetlugen.dk/