Twingly statistik

lördag 31 maj 2008

Det är många överraskningar här i livet

Hemma, hemma igen, i mitt lilla hem.
Jag har fått i mig två flaskor Hardcore cider (en smakfull höjdare faktiskt) och jag har bejakat min röklust med ett par rullade cigg innehållande den väldoftande rulltobaken Petteröe´s Nr 3.
Och jag har lyssnat på Vaken på radion och en (o)salig blandning av musik och snacksaliga nattvakna människor och ett par rätt tramsiga radiopratare.
Och jag har förstått, av det senaste nyhetsflödet, att det är rätt många överraskningar som fortfarande kan kasta sig över oss här i livet. Som den här indianstammen i Sydamerika som med pilbågar försökte skjuta ner en helikopter som fotograferade deras hem.
På något vis känns det som om det är nästan för bra för att vara sant. Dom är röda och svarta och bruna och ska inte ha någon som helst aning om vad det är för några som spårat upp dom.
Snart har dom väl civilisationens välsignelser i form av paparazzi och annat mög hängande i byn. Annars är det väl så att man nästan avundas livet dom hittills har fått leva.
Här är en annan som har levt i skymundan, men även i det fallet undrar man om det verkligen är sant.
Sedan har vi de här små rackabajsarna som vi överraskats av, men väl kan klara oss utan.
Själv är jag trött nu, men det är definitivt ingen överraskning.
Inte för mig i alla fall.
Och i morgon ska det bli varmt som sören.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

ERLING SÖDERSTRÖM sa...

Vilken bluff! Bilden av den så kallade okända indianstammen är ingen ny upptäckt. Detta folk “upptäcktes” under överflygning vid floden Envira redan för tio år sedan, och jag har bilderna. De togs 1998 när Sydney Possuelo, dåvarande chefen för FUNAIs departement för isolerade indianer nyss fått donation av spanska kooperationen i form av en tvåmotorig Icelandair för att via luften kartlägga de isolerade folken.

På grund av den upptäckten tillsatte indiandepartementet FUNAI en grupp som nu i tio år arbetat med att skydda just detta folk, genom den så kallade “Frente de Protecao Etnoambiental Envira”. Det enda som är nytt är att en tjänsteman på FUNAI ny flugit tillbaka till samma plats och tagit en bild på lägre höjd, där han lyckades skrämma och provocera detta folk som alltså “upptäcktes” för tio år sen. Jag kan hela historien om FUNAIs aktioner för isolerade o okända indianfolk eftersom jag följt den på nära håll under de senaste 13 åren, ibland under upp till fem månader långa expeditioner för att spåra dessa folk, och fick vara med om den första fredliga kontakten med två tidigare okända folk vilket jag också filmade. SVT dåvarande miljöredaktion E-fekt sände 18 minuter av det.
Mvh, Erling Söderström

Liz1e sa...

om det är som Erling berättar är ju saken än värre... ännu en tjänstegam som vill tjäna en hacka...

Jah Hollis sa...

Det verkade på något vis vara för bra för att vara (helt) sant.

Eva Nygren sa...

Öh ... menar du att man inte kan tro på det som står i tidningen?

Har du bytt bloggtyp eller är det bara jag som har vaknat efter någon längre dvala?