Twingly statistik

lördag 24 maj 2008

Bara förrädare håller inte på Sverige...


Jag ringde gudbarnet tidigare för att få lite förhandsinformation inför den stora finalen i Eurovision Song Contest, som ju faktiskt har börjat alldeles nyss. Jag fick veta att:...
• ...jag är en tråkmåns som inte ens ska titta på finalen.
• ...den person här i landet som inte har Sveriges låt som favorit är "en förrädare".
Fast i sanningens namn hade hon en radda favoriter, inte mindre än sex stycken, kanske mest för säkerhets skull om det nu skulle gå illa för Charlotte Perrelli trots det förväntade röstningsstödet från våra nordiska grannländer.
Min favorit, om man nu ska kalla honom det, är redan utslagen för länge sedan.
Dustin the Turkey från Irland som faktiskt har en karriär som nog sträcker sig längre tillbaka än vad särskilt många av finaldeltagarna kan skryta med.
I klippet här ovan ses han 1996 tillsammans med Bob Geldof i en version av Boomtown Rats låt Rat Trap.
Kommentaren när Geldof inleder med textraden: "There was a lot of rocking going on that night.." är inte så dum.
"So You weren´t playing..."

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hej nu lönar det att bekanta sig med http://www.bidleaders.se. Jag ropade därifrån en bärbar DVD Lg (värd 199€ ca 2000kr) för 5.75€ ca 50kr , jag fick också en Topfield digibox (värd 595€ ca 6000kr) för 2.80€ alltså ungefär 30kr och jag använde ändast 5 BUD !!!!
Jag har också fått en Nintendo WII för 1.78€ ca 20kr
En gång had jag tur och fick en PSP slim med bara ett BUD priset blev 0.78€ ca 10kr

Ja jag kan bara rekomendera denna sida åt er lycka till !!!

Jah Hollis sa...

Vill du vara snäll att distribuera din reklam någon annanstans.
Du kan ta dina adresser och dra dit pepparn växer.

Liz1e sa...

ja, i jämförelse med alla andra kalkoner jag tvingats beskåda ikväll hade det varit en tröst och en ära ifall Dustin hade klarat sig hela vägen...

Jah Hollis sa...

Det kanske hade satt det hela i ett visst perspektiv. Jag antar att besvikelsen i det svenska schlagerlägret nu är monumental.

sop sa...

Jag såg Dustin i semin- den var både kul o "trallvänlig". Jag hörde finalen på radio men hade tv´n på ändå,jag måste ju se Evegeni ifall den gått vidare ;-)Men det var lite jobbigt de ggr jag slängde några blickar på tv´n-ljudet i radion var inte precis synkat med tv´n- det kom ungefär en mening Före!

Jah Hollis sa...

Låtser om en udda upplevelse att ha både radion och tv:n igång från samma evenemang. Aha, du gillade konståkaren bäst! :-)

Bengavoice sa...

Liz1e, vem har tvingat dig?

Hollis, din förrädarteori är alldeles korrekt. Grannsämjan mellan de europeiska länderna manifesteras dessutom än en gång. Det är inte svårt att gissa vem som ska få höga poäng av vem. Serbien och Bosnien bytte tolvpoängare, liksom Danmark och Island, medan Sverige gav sin tolva till Norge. Kors i taket då att den enda svenska tolvan kom från Malta.
Tur att det inte är telefonröstning som avgör vem som ska vinna fotbolls-EM.

Liz1e sa...

bengavoice: min kära mor som vi firade förtida mors dag för samma kväll - spelar ingen roll hur gammal jag blir - mors ord är lag;)

/sop sa...

Jag är ett Stort konståkningfan-åtminstone Herrarna även om isdans Kan vara lite trevlig ibland. Plushenka är en Njutning på isen-liksom många andra genom åren.

Bimbo Boy sa...

Hehe intressant. ;) Jag skäms över att vara svensk när jag hör vissa människors trångsynta åsikter. Bland annat det här om kompisröstning. Vi röstar ju också på varandra. :) Hör bara på Kristian Luuk och alla andra som gnäller över att den nordiska pakten struntade i oss. Vem bryr sig? Man röstar väl på de bästa låtarna och inte på länderna?

Jag såg en dokumentär på SVT där de gjorde en undersökning och plockade bort östländernas röster från 2007. Det blev ändå samma resultat, så pratet om att öst bara röstar på varandra är skitsnack. Jag blir mörkrädd när jag hör vissa säga att öst inte borde få vara med.

Vi måste skicka moderna låtar som funkar bättre internationellt, t.ex. BWO, istället för att uppföra oss som dåliga förlorare och bara höja våra egna bidrag till skyarna. :) När det går bra för Sverige är allt frid och fröjd, men när vi inte vinner vill vi inte vara med och skyller på "fusk och dålig smak".

Jag kan tillägga att jag älskar Charlotte och "Hero" men jag är ingen dålig förlorare.

Jah Hollis sa...

BB: Gudbarnet är bara elva år, så jag tycker man kan ha överseende med hennes ohämmade patriotism. Men hon hade ju andra favoriter med. :-)
I övrigt tror jag du har rätt när det gäller gnölet om kompisröstningen och behovet av lite mer tidsanpassade svenska bidrag om vi ska vara med och tävla om vinster.
Men till dess får vi väl acceptera spelets regler och att det är många som vet hur en schlager ska dras.