Twingly statistik

söndag 18 maj 2008

Den finska sisun ska inte underskattas

Inte för att jag varit så särdeles engagerad i Tre Kronors öden och äventyr i hockey-VM i Kanada, men jag fick i alla fall se dem bjuda på hårt motstånd i matcherna mot de lag som i dag, söndag, spelar final: Kanada och Ryssland.
Och visst hade jag hoppats på att laget skulle kunna ta hem bronset i dag, när man mötte ärkerivalerna Finland i matchen om tredjeplatsen.
Men trots att Sverige producerade närmare tredubbelt så många skott på mål som finnarna, blev det en snöplig förlust med 0-4.
Besserwisserexperterna på TV6 visste precis vad Sverige och lagledaren Bengt-Åke Gustafsson gjorde för fel, och ibland blir det lite tjatigt att höra till exempel Leif Boork (som väl inte rosat tränarmarknaden på senare år) gång på gång tala om hur det ska gå till att vinna en match.
Nej det var så enkelt att finnarna tog fram sin berömda sisu när det gällde mot Sverige (som, de många skotten till trots, inte hade någon bra dag), och mot den var det inget som hjälpte den här gången.
Dock lär den som känner för det, kunna få se en underhållande final mellan Kanada och Ryssland i kväll.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

SÅ skall en förlust tas. Det ABSOLUT bästa är att se Åkesson, i tårar!!! Aldrig har det väl funnits en så kass kommentator till hockey.

En finne.

Jah Hollis sa...

Ja, man undrar hur han råkade få det jobbet.