Twingly statistik

fredag 9 maj 2008

Så det är till att ha bott i Malmö länge...?

Ibland blir det bara så fel i tidningar och andra trycksaker.
Nu sedan de flesta av våra dagstidningar tycks ha skippat korrläsningen har det nog blivit värre, även om det finns rättstavningsprogram som kan avslöja de värsta fadäserna innan de kommer ut i till läsarna.
Dock har vi ju ett relativt nytt fenomen, webbpubliceringen, där det i hastigheten (man ska ju vara först gudbevars) kan slinka igenom lite av varje.
Men jag tror inte ovanstående, hämtat från Punkt se:s Öresundsupplaga på nätet, kan vara annat än rent slarv.
Annars får man väl säga att den här flyktingfamiljen det handlar om kom till Rosengård väldigt tidigt. Och mer anmärkningsvärt är att de fortfarande lever och kan uttala sig i tidningen.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , ,

5 kommentarer:

Spectatia sa...

Jag måste säga jag är lite besviken över att du har kapat bilden. Det hade ju varit roligt att få se hur man ser ut när man är mer än åttahundra år...

Anonym sa...

Det där med korrekturläsare är snart ett minne blott. Vad jag vet är det bara SvD som har en i tjänst ännu. Andra litar till sina datorer och då kan det blir som det blir.

Men några ledande tidningar i världen går åt rakt motsatt håll. The New York Times och Washington Post, samt franska Le Monde har till och med utvidgat.

Det finns vetenskapliga undersökningar som visar att fel och brister i språket, eller direkta slarvfel på sikt urholkar läsarnas förtroende för tidningen i sin helhet.

Så är det.

Slarvpellen har ingen framtid.
Det har däremot besserwissern. ;-)

Jah Hollis sa...

S: Det är mest av copyrightskäl jag kapade bilden. Men de ser inte uppseendeväckande åldriga ut.
Jag tror den förgiftade luften här i Malmöområdet har en konserverande effekt. Efter en tid här åldras man inte, i alla fall inte utåt sett.
Jag ser till exempel ungefär likadan ut nu som när jag flyttade hit för cirka 20 år sedan.
Ja frånsett den gulgröna skiftningen i ansiktet, då.

B: Jag tror det finns kvar någon korrekturläsare på Sydsvenskan också. Och jag tror oreserverat på den undersökning som säger att okorrade texter i en tidning urholkar förtroendet för hela "produkten" som det heter numera.

Spectatia sa...

Bästa argumentet för att flytta söderut jag har hört hittills. Stod just och betraktade rynkornas uppkomst i spegeln i morse...

Anonym sa...

Fast en del av Rosengård lär väl förr ha kallats för Kinesiska Muren och den är per definition skitgammal!

Arv och miljö?