Twingly statistik

lördag 31 maj 2008

Och i morgon ska det vara sommar igen

Den här dagen, den sista i maj 2008, den sista vårdagen i år, började verkligen inte bra.
Någon gång mellan sju och halv åtta på morgonen (när jag sovit drygt tre timmar) bestämde sig den latinamerikanske sambon till den danska unga damen ovanför mig för att han ville höra hemlandstoner, och drog igång stereon för fullt.
Efter närmare en timme med latinamerikanska basgångar skallrande i tak och väggar (ibland tystnade det, för att strax dra igång för fullt igen) ringde jag på hos en annan granne som sitter med i vår föreningsstyrelse och tog med henne en trappa upp som vittne och stöd.
Med våra förenade spanskakunskaper lyckades vi få killen att fatta att det inte var läge för latinodisco på den volymen vid den tiden. Fast det satt långt inne, han verkade tycka att det var den naturligaste saken i världen.
Så fick jag i alla fall sova till klockan var över tolv och sedan har dagen gått i ett lojt tempo. Jag har, vädret till trots, inte varit utomhus ännu i dag.
Nu lyssnar jag på Emmylou Harris (biljetterna till konserten i Köpenhamn i september kom i posten i veckan) och smuttar på en kopp lite avslaget, men uppiggande, kaffe.
Det är inte utan att jag funderat över att slita upp den tjusiga lackförseglingen på den bourbon, den mytomspunna Maker’s Mark, som jag köpte på systemet i går.
Den är udda genom att den ska vara "handgjord" och har lackats igen av människohand (och den stavas "whisky" också fastän den är amerikansk), men ska vara bättre än enbart den produktstatus den har.
Whiskygurun Michael Jackson kallar den för "den lenaste bourbon som finns".
Men jag vet inte om det är rätt tillfälle att bryta den nu.
Det skulle väl i så fall vara för att sommaren officiellt börjar i morgon.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Jsg måste förstås fråga om "whiskygurun Michael Jackson" är densamme som Wacko Jacko. Är han det?

Jah Hollis sa...

:-D
Nja, jag tvivlar på att lillebror Jackson har några djupare kunskaper om whisky.
Michael Jackson var skotte och en stor auktoritet när det gällde whisky (och öl, därtill). Hans böcker om whisky (och öl) är ett slags biblar i dessa ämnen.
Tyvärr dog denne skotske Michael jackson för ett drygt halvår sedan:
jahhollis.blogspot.com/2007/09/
michael-jackson-har-lmnat-oss.html
Hans Wacko-namne däremot harvar visst på, ryktas det.

Cliff Hanger sa...

Som väntat alltså. Men man vet ju aldrig, som man säger.

Jah Hollis sa...

Nu vet du. :-)