Twingly statistik

lördag 10 maj 2008

SvD pratar i nattmössan om sd

Häromdagen slog Svenska Dagbladet fast att sverigedemokraterna för första gången hamnat över fyraprocentsspärren till riksdagen i en opinionsmätning om partisympatierna.
I samma artikel slår man fast att sverigedemokraterna ska "hamna i frysboxen" om resultatet står sig och de tar sig in i riksdagen 2010.
Två fel av två möjliga.
Inte illa pinkat av en så stor och seriös tidning som SvD.
Hade man tagit en koll i det egna arkivet, hade man hittat denna ett drygt år gamla artikel där man skriver om en opinionsundersökning där sverigedemokraterna får över fyra procent av partisympatierna och därmed hamnar över spärren till riksdagen.
Hade man sedan hiat sig lite och lyssnat på Ekots lördagsintervju i dag (10 maj) med integrationsminister Nyamko Sabuni, hade man fått höra att hon inte vill placera sverigedemokraterna i någon frysbox och samarbeta med partierna till vänster.
Hon vägrade att ta avstånd från ett eventuellt samarbete med ett sverigedemokraterna som tagit sig in i riksdagen. Hon gled undan hela frågeställningen och sade att alliansen skulle arbeta för fortsatt egen riksdagsmajoritet 2010.
Så skulle nu sverigedemokraterna, vilket inte är önskvärt men dessvärre fullt möjligt, ta sig in i riksdagen så kanske de kan räkna med att luta sig mot folkpartiet.
I alla fall har en av detta partis ministrar gjort klart att hon inte säger ett tydligt nej till ett sådant samarbete.

Jah Hollis

Länkat till: intressant.se

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att veta att Sd kanske kan få lite inflytande ändå.

Jah Hollis sa...

Det finns det, av en eller annan anledning, uppenbarligen en del som tycker.