Twingly statistik

lördag 24 maj 2008

Malmö, bombarnas och brännarnas fristad?

Sent, sent tog jag mig ut på stan på fredagskvällen.
Eftersom jag avstått från att hänga med mina vänner ut och käka stämde jag träff med dom efter deras middag och hamnade då på Siesta på Väster.
Siesta är ett av de mer långlivade vattenhålen i Malmö, även om det bytt ägare och till viss del stil sedan Wilmer X förevigade stället på en platta. Där kan man fortfarande stöta på gamla bekanta ansikten i det rätt stora inslaget av stammisar.
Dom har dessutom en trevlig uteservering och det var där vi bänkade oss på fredagskvällen. Mitt i diskussionen om schlagerlåtar, språkvård, EM-fotboll och ungar hördes en, rent ut sagt, djävla smäll.
Vi spekulerade i om det var en bomb som gått av någonstans igen, eller om det möjligen hade varit en enstaka åskknall.
Men det hördes inga sirener från utryckningsfordon, det hördes inga fler knallar och det föll inget regn.
Det visade sig så småningom i alla fall att det var ännu en av dessa bombsprängningar som verkar ha blivit vardagsmat i Malmö. Som om inte det vore nog, har några nötter varit i gång och eldat upp bilar under natten till lördagen.
Man ställer sig bara två frågor:
Vem?
Varför?
Och man undrar om det inte är dags för Malmöpolisen att ge oss svaren på båda.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Visst fanns det kriminalitet i Malmo nar jag bodde dar under tidiga nittiotalet, men inte av den har kalibern. Numera ar jag bosatt i utlandet och ar tacksam for det...

Anonym sa...

ja, nu har det gått för långt, håller med dig vågar ju snart inte vara ute med risk för att bli sprängd eller råka ut för att ens bil blir uppeldad, ja vart är vårt samhälle på väg...

Jah Hollis sa...

Om inte annat så sprder det en allmän obehagskänsla bland folk i stan. Malmö skulle kunna vara en hur fin stad som helst. Men det finns alltid några som inte vill låta det bli så. Knepiga typer.

Anonym sa...

Nu ska vi alla kunna avlyssnas(utan att ha begått ngt brott), omhändertas och vara tvungna att akceptera att våra fri och rättigheter tas ifrån oss! Varför? Jo, för en hitvandrad minoritets(3-400 000 pers.) skull. En femte kolonn som kan ev. spränga bomber, bli hotfulla och jättehögljudda om de känner sig eller sin religion kränkt och ha vårt samhälle som sin gisslan.
Att hårdkolla endast dessa figurer från sina medeltida ökenländer eller skicka dem tillbaka vore väl diskriminering mot dem. Därför får hela svenska folket betala priset! De(som våra politiker tog hit som pensionsräddare) sänkte så även folkhemmet med, därför att där är det en förutsättning att vi alla är solidariska inte bara i gott (den delen som de vill ha endast) men i ont med!
Som i låten..."This is the highway to hell"- för Sverige!
p.s. Glöm inte tacka våra politiker för den!

Jah Hollis sa...

A: Om du vet vilka det är som sprängde bomben, eller vad det nu var, i Malmö i går så tycker jag du ska tala om det för polisen. Du verkar ju veta mer än dom.

Liz1e sa...

mitt trogna malmöhjärta sitter numera oftast i halsgropen - och det bara av att läsa om eländet... en gång i tiden var det den tryggaste platsen på jorden, eller var det bara en naiv illusion?