Twingly statistik

tisdag 22 september 2009

Fotbollssupportrar kan vara märkliga typer

Jag läste inte utan en viss upprördhet att några dödskallar (som troligen anser sig vara MFF-fans av högsta rang) hade kastat sten på en buss med Elfsborgssupportrar på väg hem efter matchen i Malmö i går.
Inte bara är det ju ett bevis på idioti, det visar också vilken glädjelös syn dessa stenkastare måste ha på på fotboll eftersom MFF just gjort säsongens match så här långt i årets allsvenskan och spelat ut Elfsborg efter noter.
Varför inte då fira på ett positivt sätt och visa att man är glad över lagets insats?
De som skulle åka med bussen hem till Borås efter favoriternas nesliga nederlag hade nog ett och annat att fundera över redan.
Mina funderingar över vad som rör sig på den plats i somliga supportrars skallar där det brukar sitta en hjärna hos oss människor, nådde dock ännu en nivå när jag läste senaste nytt om livet bland Hammarby IF:s trogna supportrar.
Det är lätt att anta att det är någon som misstolkat Hammarbys namn i folkmun – Bajen.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Bert sa...

"Sporten ädla känslor föder" har någon sagt. Vet inte vem.

Kanske är det så, men i allt mindre omfattning verkar det som.

Många verkar se livet som ett slags gladiatorspel istället för att göra något kul av det.

Och min vana trogen skyller jag på en allt större avtrubbning inför våld. Det som speglas i allt från filmer till dataspel. Givetvis påverkas unga människor. Precis som av reklam. Det sker omedvetet och är skrämmande.

Cumulunimbus sa...

Så trist! För laget, för riktiga supportrars (de som faktiskt är på plats för att se fotboll), klubben... arrangemangsabotörer finns det bevisligen gott om i de här sammanhangen.

Förmodligen samma typ av personer som istället för att heja fram sitt eget lag till seger skriker skällsord (i bästa fall) på motståndarna, domaren, övriga publiken, ja whatever...

Skamligt.

Jah Hollis sa...

Ja, det är den här typen av "supportrar" som gör att många seriöst intresserade dessvärre drar sig för att gå på fotboll.

Alla smutsiga detaljer sa...

För det första tycker jag att det är fel att kalla dem supportrar. För det andra så kan man som vanligt konstatera att idioter kommer i alla former.

Jah Hollis sa...

De tycker nog (vilket jag ju ville komma fram till) att de själva är de "riktiga" supportrarna.