Twingly statistik

torsdag 13 december 2007

Elake Ike Turner har ställt sin gura att vila


Läste på jobbet att en av alla dem som säger sig uppfunnit rock´n´rollen, Ike Turner, har dött 76 år gammal. Det känns lite sorgset, speciellt som jag såg honom i rätt god form här i Malmö för bara ett drygt halvår sedan.
Och detta säger jag trots att Ike är en av musikhistoriens stora elakingar; det är väl dokumenterat att han misshandlade sin fru och artistpartner Tina Turner.
Svinaktigt gjort, ingen tvekan om det. Ändå kan man inte förneka att han var en stor musiker och att han faktiskt skrev Rocket 88.
Det är en av de där låtarna som kanske kan vara den allra första riktiga rock´n´rollåten. Och Ike Turner kan därmed vara rock´n´rollens uppfinnare.
Tillsammans med Tina gjorde han också fantastiskt sexig och epokgörande musik. Den som inte hört River Deep Mountain High har något att se fram emot.
Jag är i alla fall glad att gick till KB på valborgsmässoafton i år och kollade Ike och hans sista band.
Även om han var gammal och lite stel, så höll han stilen och satte sin musikerära på att bjuda oss på en show. Det är inte det sämsta, Ike.
God bless You!
Dina fel till trots.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , ,

5 kommentarer:

opassande.se sa...

Jag reagerade på att de använde en s märklig bild på honom i svenskan... Också ett sätt att redovisa kluvenheten för hans bortgång, antar jag; får man beklaga en bortgången kvinnomisshandlare?

Jah Hollis sa...

Jag var själv lite kluven när jag skrev det. Och det var jag redan när jag såg honom på KB i våras:
jahhollis.blogspot.com/2007/04/
ike-borde-vl-ha-ftt-stdja-kvinnojouren.html

Och nog får man väl beklaga att en människa dött, även om den människan gjort saker man inte ska göra.

Anonym sa...

Kunde väl tänka mig att här skulle finnas ett inlägg om Ike Turner. En stor musiker och en stor skitstövel.
Hoppas du har återhämtat dig från din förkylning nu.
/Ingrid

opassande.se sa...

ja, alltså, jag menade inte att du inte fick eller så, utan en fundering jag fick när jag såg bilden, typ. Tycker såklart att man har all rätt i världen att beklaga -- sorry att det inte framgick lite tydligare! :)

Jah Hollis sa...

I: Din sammanfattning av Ike är nog den bästa hittills :-)

O: Ingen fara. Och jag ä-r kluven när det gäller Ike. Misstänker att den likna kluvna bilden är från tillfället då han fick sin Grammy på gamla dar.

PS. Förkylningen kommer och går. Den vill inte riktigt ge upp. Men jag har varit duktig och tagit mig till jobbet. Fast nu har jag faktiskt, av andra skäl, tagit ledigt hela veckan ut. DS.