Twingly statistik

torsdag 31 januari 2008

Nu är det stekta ägget kokt

Pyttipanna med kokt ägg, någon? Jag skulle tippa att de flesta av er, om ni nu käkar pytt i panna, skulle satsa på ett stekt ägg till pytten.
Det skulle nog de äldre medborgarna i Burlövs kommun (mellan Malmö och Lund) göra om de fick betämma själva. Men är man gammal och bor på kommunens äldreboenden, ja då är det andra som bestämmer vad man får att äta.
Och när de boende på kommunens inrättningar fick pytt i panna nyligen, ja då blev de nog rätt konfunderade. Till pytten fick de nämligen ett kokt ägg, en i högsta grad kulinarisk nyskapelse.
Uppskattad var den dock inte, men frågan är om inte de äldre i Burlöv får vänja sig. Stekbordet där äggen tidigare stektes har nämligen plockats bort ur köket, och nu verkar det omöjligt att steka ägg.
Ja, man kan skicka små fordon till Mars och få dem att skicka bilder tillbaka till jorden.
Men att steka ägg till de gamla i Burlöv, se det fixar vi inte.
På något vis känns det som ett skamligt sätt att behandla våra äldre på.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men herre G- stekpanna? Som då ett ställe(äldreboende) inte fick ha en hund för nån vikarie i köket var allergisk- *morrar*

opassande.se sa...

Jag blir så jäkla arg varje gång jag läser hur våra äldre behandlas... *grrrr*

magister nyman sa...

Dagens i-landsproblem!

Har man inte större bekymmer i livet än att äggen är kokta i stället för stekta, så är det ju ett ganska bra liv man lever.

Jag tror personligen att många av åldringarna till exempel skulle kunna avstå helt från ägg om man i stället fick besök av sina släktingar oftare!

Jah Hollis sa...

Magister Nyman: Man ska inte behöva avstå från något man vill ha för att man har blivit gammal. Och de gamla i Burlöv har säkert fler och större problem än just detta, så varför lägga sten på börda?
Men sådant resonemang kanske går över din horisont. Eller du kanske gillar kokta ägg till pyttipannan.

Lillebror sa...

Utan stekmöjligheter kan de gamla se fram mot kulinariska saltomortaler som kokt salt sill med löksås eller varför inte kokt fläsk.

Den som anser detta vara ett i-landsproblem måste vara en kulturell barbar. Man utfodrar kreatur - inte människor.