Twingly statistik

söndag 13 januari 2008

Varför är det så ofta bråk om p-platser?

Parkeringsbolag måste vara de företag som är mest i bråk med folk som känner sig felbehandlade i det här landet. Och parkeringsbolag måste vara några av de mest rigida och okänsliga företag som finns i det här landet.
Var och en som, med eller utan rätten på sin sida, varit i kontakt med ett parkeringsbolag vet ju hur kallsinniga och totalt empatilösa de verkar vara. Det är som om de som jobbar där är rekryterade ur samma grupp av människor som man rerkryterar lägervakter och liknanade från.
Nu är det dags igen, i Malmö.
Folk som drabbades av den stora branden i bostadsområdet Potatisåkern har fått massor av p-böter när de varit och hämtat saker i sina brandskadade lägenheter. Och företag som jobbar med renoveringen har råkat ut för samma sak.
Anklagelserna haglar från båda håll. De drabbade tycker att p-bolaget utnyttjar den svåra situation som råder vid Potatisåkern för att dra in extra pengar.
P-bolaget kontrar med sitt eviga: Vi gör bara vårt jobb (låter som ett eko från DDR) och kräver att andra ska fixa parkeringssituationen (samtidigt som man givetvis tjänar en hacka på det rådande läget).
Och jag fattar det inte: Kan inte p-bolaget, kommunen och hyresvärden MKB träffas och prata om saken?
Jag har en känsla av att det är i det närmaste omöjligt att föra vettiga samtal när ett p-bolag är inblandat.
Ska det vara på det viset?

Jah Hollis

Pingat på:
http://intressant.se/intressant

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan hålla med om att parkeringsbolagen är både rigida och stelbenta MEN det kan dom vara på grund av att dom är övertydliga med skyltning av var du får parkera och var du inte får och under vilka tider. Det är i stort sett alltid bilförarna som bryter mot dessa föreskrifter, som är övertydliga, som sedan klagar med " jag skulle bara...., det tar inte så lång tid.... OSV.

Ankan sa...

P-vakter, det e ett jävla folk. Ett av få jobb jag verkligen inte skulle kunna tänka mig att arbeta med.

Anonym: Regler e till för att följas kan man tycka, men i många "parkeringsfall" e det bara dravel. I centrala stadskärnor kanske det e bra. Men i förorter, nja.

Frukostflingan sa...

Visst kan man tycka att de olika parterna borde kunna prata med varandra.
Ibland finns det gott om p-vakter och ibland lyser de helt med sin frånvaro vilket också är ett problem.

Nu är det söndag kväll och du har en utmaning att hämta på min blogg! Ha det gott!

Anonym sa...

Ankan, om någon bryter mot reglerna på ett sådant sätt att det drabbar dig är det då Ok för dig? Det finns någon som sätter reglerna oftast bryter man mot dom av helt egoistiska anledningar

Ankan sa...

Heiho: Det e klart att det e trist om man själv drabbas, men oftast står folk "bara" dumt till och inte helt ivägen. Anser jag.

Anonym sa...

Kläm åt CarPark där det gör mest ont - i blånboken dvs i resultaträkningen och indirekt i deras anseende hos deras företagskunder.
Handla INTE i affärer vars parkeringar övervakas av CarPark. Hyr inte lokal av fastighetsägare som nyttjar CarPark. Om du kan, så planera och förlägg inte ditt företags aktiviteter på anläggningar som nyttjar CarParks tjänster. Bo inte på hotell som samarbetar med Carpark etc etc.
Är du i sådan position att du kan välja bort företag/fastighetsägare som samarbetar med CarPark - GÖR DET !
CarPark visar inte rimlig hänsyn till medmänniskor i NÖD. Läs om hur man lappade bilar när utebrända hyresgäster på Potatisåkern i Malmö försökte rädda sina sista ägodelar.
http://sydsvenskan.se/malmo/article292992.ece .
Sälj dina aktier i Wihlborgs Fastighetsbolag - dom nyttjar CarPark. Ta alla tillfällen i akt att tala om varför du väljer bort vissa leverantörer.
Kräv att CarPark utesluts ur Sveriges Branschorganisation för Parkering; Svenska Parkeringsföreningen - http://www.svepark.se/index1.asp. Dom följer inte föreningens etiska regler! Verka för att Kronofogden och svenska inkassoföretag med gott rykte vägrar att samarbeta med CarPark, då dom uppträder på ett oseriöst sätt.