Twingly statistik

lördag 5 januari 2008

De mest lättroade ger inte upp än


I dag är det den 5 januari och nyårsfirandet blir mer och mer avlägset. Dock har inte det evinnerliga smällandet och raketskjutandet upphört helt.

De mest lättroade, de som ser ett högt visslande ljud följt av en smäll som en toppunderhållning de skulle kunna roas av året runt, fortsätter med sitt sporadiska smällande.
Jag har tjatat om det här ämnet några gånger under förra året, men hoppas det nu inte faller i glömska till nästa årsavslutning. Jag vill bara dra några citat ur en insändare ledningen för Räddningstjänsten syd skrivit i Sydsvenskan i går (fredag 4 januari):
• Under nyårsnatten hade vi 70 insatser, merparten kopplade till fyrverkerier, varav 10 balkongbränder...och en där man skjutit in raketer i Rosengårdsskolan
• Vi har vid flera tillfällen de senaste två veckorna larmats till mindre bränder i sopcontainrar och liknande, och på platsen har man avsiktligt skjutit raketer mot vår personal i syfte att skada
• Det är alldeles uppenbart att minderåriga inte har några som helst problem att komma över fyrverkerier
Nu tycks det, av artiklar i tidningar och debatter i radio i alla fall (och inte minst bland oss bloggare), som om baksidan med fyrverkerierna har lyfts fram i ljuset och faktiskt debatteras.
Tidigare har tystnaden varit i stort sett kompakt. Så hoppas nu vi får till regler som fungerar och att vår ordningsmakt får möjlighet att se till att de följs.

Årets första quiz avverkades på The Pickwick Pub i onsdags och vi tog den traditionella andraplatsen. Glädjeämnet var väl att vi kom före The Spitfire Psychopaths.
Att däremot nykomlingarna i förra årets final, A.T.L. (uppdaterat 6/1: T.L.A. ska det vara, se kommentarer), i sin tur besegrade även oss var väl ett litet nerköp.
Nu ser jag fram emot att få Thom Yorke som inhoppande quizmaster på Pickwick, men det är kanske för mycket begärt. Han verkar vara på väg att skratta ihjäl sig efter att ha ställt en enda fråga vid 2007 års upplaga av The Big Fat Quiz of the Year.

Jah Hollis

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan bara säga att jag håller så mycket med så hade jag svans hade jag viftat med hela mig som en glad vovve! tror det var i förrgår jag såg på nyheterna ( fast jag inte borde ) att brandmän allt oftare blir attackerade med stenar osv också, när de är på en utryckning- jag blir mållös. Jag blir så arg så bara nu när jag skriver om det börjar jag rysa- Jag skrev på det där smällarupproret ? tror jag det hette? Myyzz som jag läser hos hade en länk dit-

Bengavoice sa...

ATL beskriver sig på sin hemsida som "Lantbrukets affärstidning". Då skulle avisan i stället heta LAT, vilket chefredaktören Olle Sjökvist kanske inte tycker låter så kul.
Quizlagets akronym är TLA, vilket står för "Three Letter Acronyms".

Soulsister sa...

tack för titten, glömde visst skottdagen...men va faaan, då får folk hålla sig med egen tur o välgång, inte den jag önskar dem :)
Nu ska ja läsa lite mer inne på din blogg, ha'de!

Jah Hollis sa...

SoP: Ja, det är rent ut sagt för dj-ligt.

BV: Så jag lyckades inte få bokstäverna i rätt ordning? Det är knepigt det där med förkortningar. En medbloggare skrev nyligen om VFH (utan att förklara vad det stod för) och jag googlade fram Västra Frölunda hembygdsförening. Det skulle vara Vuxna förbannade hackare.

Soulsister: Ja, vi har haft "skottdagar" de senaste tre veckorna, minst, så en mer eller mindre under året spelar väl ingen roll. :-)