Twingly statistik

torsdag 7 juni 2007

Den holländska pulverspriten luktar anka


Snabbt som en löpeld spred den sig över världen, nyheten om att fyra (eller sex beroende på var man läser) studenter i holland har upppfunnit alkohol i pulverform. Det är förvisso inte första april, men något skumt är det med hela ståryn.
För det första ska pulvret tydligen redan säljas under namnet Booz2go (sic!), men märkligt nog går det inte att hitta någon sådan produkt på nätet.
Helicon Vocational Institute, där studenterna ska studera sägs ligga nära Amsterdam, eller ungefär en timmes resa från Amsterdam (kommer man inte utanför Holland då?).
Men någon hemsida på internet tycks detta institut inte vara begåvat med.
De båda studenter som uttalar sig om "uppfinningen", Martyn van Nierop och Harm van Elderen, tycks också ligga lågt på nätet.
Deras namn dyker bara upp i de mängder av artiklar på olika språk som redan finns om torrspriten.
Men visst, skulle det vara sant är det ingen direkt nyhet. Någon kallat alkoholpulver lanserades, utan större framgång, i USA redan för några år sedan.
I Tyskland var det på tapeten för ett par år sedan.
Sant eller inte. De var knappast först med namnet Booze2Go (se bilden) även om de stavade lite fel.

Jah Hollis

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det luktar bluff. Testade också att googla efter institutet men alla träffar handlar om alkohol. Det finns en artikel på dn.se om pulvret nu. Undrar hur de kontrollerar sina källor..

Jah Hollis sa...

Det närmaste man kom ett namn som skulle likna det på "institutet" i artikeln var en antroposofisk skola och jag tvivlar på att deras studenter sysslar med att framställa pulveralkohol.
Men nyheten har publicerats i hundratals tidningar världen över.